All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ZA ONE KOJI TRAŽE POSAO U INOSTRANSTVU: Ove zemlje daju najbolje uslove za gastarbajtere, a posebno za visokokvalifikovane radnike!

Australija, Švedska, Švajcarska, Novi Zeland i Kanada dobre su opcije za visoko kvalifikovane radnike koji žele da emigriraju, navodi se u izveštaju Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Te zemlje uopšteno nude dobre uslove na tržištu rada za visoko kvalifikovano radnike i odgovarajuće okruženje, navodi se u izveštaju.

Ista grupa zemalja, zajedno sa Norveškom, ali bez Australije, ujedno je i najprivlačnija za preduzetnike, navodi se u izveštaju koje je urađeno u saradnji sa nemačkom fondacijom Bertelsman.

 

OECD je analizirao niz faktora u svojih 36 zemalja članica, uključujući prilike koje se pružaju radnicima, prihode i poreze, dugoročne mogućnosti, okruženje za porodicu i kvalitetu života.

Za one pak koji traže tercijarno obrazovanje najbolje su Švajcarska, Norveška, Nemačka, Finska i SAD, navodi OECD. Izrael, Japan i Turska mogli bi da poboljšaju uslove ako žele da privuku visoko kvalifikovane.

Grčka, Meksiko i Turska zaostaju u privlačenju stranih investitora zbog nepovoljnijih uslova poslovanja, navodi OECD.

.

dijaspora.news/Index.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top