All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

VUČIĆ PUTINU NAPISAO PISMO: Poštovani Vladimire Vladimiroviču… Pozvao ga u posetu Srbiji, a evo šta u njemu još piše!

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće večeras ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu pismo za predsednika Rusije Vladimira Putina kojim šefa ruske države poziva da poseti Srbiju.

 

Vučić je u pismu Putinu izrazio zadovoljstvo povodom obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije, napominjući da će ovaj znajačajn jubilej, koji se navršava 23. februara, biti zajednički obeležen nizom manifestacija u obe zemlje.

“Tokom ovog dugog i često turbulentnog vremenskog perioda, ali i vekovima pre toga, srpski i ruski narod težili su da uspostave čvrste duhovne, kulturne i ekonomske veze, zbog čega ih mi sada sa ponosom smatramo iskreno prijateljskim”, stoji u pismu.

Predsednik Srbije je u pismu naveo da su se Srbija i Rusija, u različitim istorijskim okolnostima i izazovima, uvek na istoj strani, borili da osnovne vrednosti i vrline, koje zajednički negujemo, prevagnu nad politikama koje su pretile slobodi i nezavisnosti mnogih naroda u Evropi i svetu, hrabro i nesebično podnoseći najveću žrtvu.

Srbija i Rusija, poručuje Vučić u pismu, danas imaju svetlu tradiciju saradnje, razumevanja i uzajamne podrške.

Temelji ovih stožera nalaze se u bogatoj zaostavštini naših predaka, ali i u nespornoj opredeljenosti sadašnjih generacija za nastavak predanog rada na dodatnom razvoju odnosa u svim sferama, na način koji dolikuje prijateljstvu i bliskosti naših naroda, istakao je u pismu Vučić.

Predsednik Vučić je, u pismu predsedniku Putinu, naglasio da je uveren da ćemo ukupne odnose naših zemalja i strateško partnerstvo nastaviti da osnažujemo i unapređujemo.

O tome, kako je podsetio, svedoči i Vučićeva nedavna poseta Moskvi, kao i veoma sadržajni razgovori koje su vodili u cilju unapređenja svih vidova saradnje, posebno na ekonomskom planu.

Predsednik Vučić u pismu ističe da su upravo Putinova inicijativa, zalaganje, mudra politika i briga za dobrobit srpskog naroda dali nemerljiv doprinos jačanju odnosa između Republike Srbije i Ruske Federacije.

 

“Poštovani Vladimire Vladimiroviču, budući da konstruktivni razgovori koje vodim sa Vama daju specifičan pečat kvalitetu naših ukupnih odnosa, sa posebnim zadovoljstvom Vas pozivam u zvaničnu posetu Srbiji, gde ste uvek rado viđen gost i prijatelj.

 

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top