All for Joomla All for Webmasters
Duhovnost

VLASNIK NAJDUŽIH BRKOVA U CRNOJ GORI: Obrijao sam se jednom, kad mi se rodio sin

BARANIN Vladimir Vlado Iličković (63) ima najduže brkove od četrdeset centimetara, i najneobičniju bradu u Crnoj Gori među tridesetak takmičara. Tako je ocenio žiri na takmičenju koje je organizovano u Podgorici. Prihod od takmičenja namenjen je Fondu za borbu protiv karcinoma prostate. U svetu postoji globalna organizacija “Movember” i ljudi širom sveta tokom novembra puštaju brkove, kako bi pojačali svest o karcinomu kod muškaraca.

Baranin Vladimir Iličković, penzioner koji se bavi slikarstvom, čovek čija brada i brkovi su privlačili pažnju foto-reporterima koliko i njegova umetnička ostvarenja, ostao je zapamćen i kao jedini “čuvar banke” kome je “progledano” kroz prste da se ne obrije tokom radnog angažovanja. On drži rekord u Crnoj Gori po dužini brkova, a za sledeću godinu najavljuje da će ga i “oboriti”.

– Nekada su moji brkovi bili dužine 45 centimetara, a na takmičenju je izmereno 40 centimetara. Veliku pažnju treba pokloniti negovanju brkova i brade. Ja to prvenstveno radim iz ljubavi, a negujem ih od momačke dobi. To je moja ljubav, imidž, deo mog identiteta. Od kada sam pustio bradu i brkove, obrijao sam ih samo jednom, pre 17 godina, baš na današnji dan kada mi se nakon tri kćerke, Jelene, Ivane i Jovane, rodio sin Ivo – priča, za Novosti, Vladimir Vlado Iličković.

Kad su brkovi u pitanju, postoje različiti “stilovi”, oblici. Čarli Čaplin je imao specifične brkove, Ajnštajn, Hitler, postoji i neki mađarski stil. Vlado kaže da je njegov stil brkova – čisti crnogorski, dugački, pravi gusti.

– Cilj mi je da oborim sopstveni rekord – zaključuje Vlado.

NISU JOJ SMETALI BRKOVI

ŽENE su uvek imale poseban odnos prema muškarcima sa brkovima koji su simbolizovali muževnost, snagu. Vlado je nekoliko godina udovac, ali sa posebnom emocijom priča o pokojnoj supruzi Biljani.

– Trpela” me punih 25 godina braka. Nikada mi nije rekla da joj smetaju brkovi i brada, niti je tražila od mene da se obrijem. Sve bih dao da je bolest nije odnela.

dijaspora.news/novosti.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top