All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

(VIDEO) MUKE PODGORIČKIH VATROGASACA: Građani ih zovu da im reše ljubavne probleme, otključaju stan…

Oni su hrabri, skromni, uvek tu da pomognu i budu u službi građana. Najveća nagrada im je spasen život. Mnogi od njih svoj posao ne bi menjali za neki drugi, građani ih nazivaju herojima Podgorice, oni spasavaju živote i za razliku od većine ljudi, dobro znaju kakav je osećaj pomoći drugima.

O podvizima podgoričkih vatrogasaca, njihovim redovnim aktivnostima  je govorio komandir vatrogasno-spasilačke jedinice Lazar Čađenović.

 

Opisao je sa čim se svakodnevno susreću i kako je to biti vatrogasac. Mnogi misle da je to jednostavno, ali nije nimalo, jer osim požara, poplava, ovi hrabri momci svakodnevno odgovaraju na mnoge zahteve građana, koji nekad znaju da budu nerealni.

Građani zovu da bi rešili ljubavni problem, otključali stan…

 

Podgorički spasioci, njih 72, imaju pune ruke posla, i prema rečima Čađenovića u svakom trenutku spremni su da odgovore na zahteve građane.

 

Nekad, kako dodaje ti zahtevi znaju da budu van ili se graniče sa njihovim nadležnostima, pa ih Podgoričani zovu da im rešavaju ljubavne probleme, otključavaju brave, preusmeravaju potoke, spasavaju kućne ljubimce ili otčepljavaju odvode.

 

“Žena je jednom prilikom zvala, jer se bojala da joj pas koji je ostao zatvoren u stanu ne izgrize skupoceni najmeštaj”, priseća se on.

 

Jednom je, i jedan zaljubljeni momak zvao vatrogasce da mu reše ljubavni problem.

 

“Tražio je da ga podignemo na prozor devojci da joj na taj način izjavi ljubav. To smo i razmatrali, da li da izađemo u susret, ali smo rešili da nema uslova za takvu intervenciju. Nismo mogli da intervenišemo, jer raspolažemo sa jednim merdevinama koje nam u svakom trenutku mogu biti potrebne za neku ozbiljnu intervenciju”, priča Čađenović.

Osim ovih, česte su intervencije na otključavanju vrata stanova, pa se nekad vatrogasci penju na deseti sprat kako bi otključali stan u kojem su mladi zaspali, a roditelji zovu za pomoć.

 

“Nekad stariji, a naročito mladi dođu iz grada zaspu zaključaju se iznutra. Roditelji znaju da su oni unutra pa nam jave da im pomognemo. To su učestali slučajevi, ali i dodatni stres za sve službe, policiju i nas. Nikad se ne zna šta se može zateći iza zatvorenih vrata, ali srećom u 99 odsto slučajeva se sve završi sa srećnim krajem”, kazao je Čađenović.

 

On napominje da izlaze u susret svima koliko je to moguće i kada je bezbedno za vatrogasce, a intervencija u stanovima sa zaglavljenim ključem u bravi, bilo je nekad i po dvadesetak mesečno.

 

“Spasavali smo mačke, pse. Ljude koji su se zaglavljivali u liftovima. Nekad nas zovu da im dohvatimo majicu koja je odletela visoko”, kroz smeh priča on.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top