All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Veliko interesovanje za hrvatsku gej slikovnicu

Hrvatsko udruženje “Dugine porodice” je u kampanji za prikupljanje sredstava za doštampavanje slikovnice “Moja dugina porodica” sakupila tri puta veću sumu novca od one koja je bila potrebna, a kako navode 70 odsto donacija stiglo je iz Hrvatske.

Iz Udruženja navode da je ostatak donacija došao iz raznih zemalja, Njemačke, Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Srbije i Obale Slonovače.

Prvi tiraž od 500 slikovnica o djeci sa istopolnim roditeljima u Hrvatskoj i regionu, autora Ive Šegote i Maje Škvorc, a koji je štampan za članove udruženja i pristalice razgrabljen je i prije nego što je slikovnica predstavljena široj javnosti.

“Nakon što smo podijelili prvih 500 primjeraka slikovnice, poruke i mejlovi zainteresovanih osoba nisu prestali da stižu. Javljaju nam se gradske i školske knjižare, zainteresovani roditelji koji žele sa svojom djecom da razgovaraju o LGBT temama, te nas i dalje iznenađuju pozitivne reakcije i komentari na našu slikovnicu”, kazao je koordinator udruženja Danijel Martinović.

(Dijaspora News/Index)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top