All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Velike gužve na graničnim prelazima: Na ulaz iz Mađarske u Srbiju čeka se nekoliko sati, kilometarske kolone i na granicama u regionu

Uslovi za vožnju ne pogoduju vozačima, jer gusta magla na pojedinim deonicama smanjuje vidljivost i ispod 100 metara
Na ulaz u Srbiju iz Mađarske čeka se nekoliko sati, a pojačan saobraćaj je i na alternativnim prelazima na severu zemlje. Čekanje za ulaz u Srbiju preko Batrovaca je oko dva sata, prenosi rtv.rs.

U ovo doba godine uobičajene su gužve na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske, a posebno na graničnom prelazu Horgoš. Na ulazu u Srbiji se čeka oko tri časa, a na izlazu iz Srbije nema većih zadržavanja. Prema poslednjim informacijama, u poslednja 24 sata preko ovog graničnog prelaza prošlo je čak 40.000 putnika.

Kilometarska kolona vozila nalazi se u međuprostoru između Srbije i Mađarske, kod graničnog prelaza Horgoš-Reske. Putnici kažu da čekaju više od tri sata.

Problem je i to što mađarska carina i policija obavljaju detaljne kontrole autobusa koji su tokom današnjeg dana da pređu iz Mađarske u Srbiju čekali više od šest časova. Gužve su i na graničnim prelazima sa Mađarskom na Kelebiji, na Bačkom Bregu, Horgošu Dva, Bačkim Vinogradima, ali su zadržavanja u proseku oko sat vremena

.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Uslovi za vožnju ove večeri ne pogoduju vozačima, jer gusta magla na pojedinim deonicama smanjuje vidljivost i ispod 100 metara, dok mokri i klizavi kolovozi produžavaju zaustavni put vozila i smanjuju njegovu stabilnost, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, nema zadržavanja na naplatnim stanicama, osim na naplatnoj rampi Stara Pazova, gde se prema Beogradu vozila zadržavaju oko 30 minuta.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja na ulazu u Srbiju su na prelazu “Batrovci” su 60 minuta, na prelazu “Šid” oko 120 minuta, dok su sa Mađarskom na prelazila “Horgoš” i “Kelebija” oko 60 minuta.

Foto: Tanjug/Uprava carina

U pretprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane.

GUŽVE I NA GRANICI HRVATSKE I BiH

Uoči predstojećeg Božića zabeležene su velike gužve na granicama između Hrvatske i BiH, a na ulaz u tu zemlju u severnom delu čeka se i do tri sata, izvestio je Auto-moto savez BiH sa sedištem u Mostaru, piše Index.hr.

Kilometarske kolone vozila na ulazu u BiH iz Hrvatske su u Brodu i Gradiški, kod Velike Kladuše i Orašja. U proseku se čeka između pola sata i tri sata. Najduže zadržavanje je u Velikoj Kladuši gde se na prelaz granice čeka između dva i tri sata.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na graničnim prelazima Brod i Gradiška zadržavanja su više od sat vremena dok je zadržavanje na Donjoj Gradini od pola do sat vremena. I na drugim graničnim prelazima između Hrvatske i BiH zabeležena su duža zadržavanja.

Iz AMS-a BiH vozačima preporučuju da koriste alternativne granične prelaze i tako smanje vreme čekanja. U ovim danima pojačanog saobraćaja povećava se i broj nezgoda, pa se vozačima savetuje da smanje brzinu i povećaju odstojanje.

 

(dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top