All for Joomla All for Webmasters
Kuhinja

Veganski RECEPT za sladak namaz: kako da napravite brzi puter od lešnika

Obožavam lešnik! Ukoliko bih morala da biram od kog ću koštunjavog voća uvek praviti slatkiše, bez imalo razmišljanja bih se odlučila za njega. Ima nečega u tom savršenom ukusu što me svaki put iznova oduševi. Lešnik stavljam bukvalno u sve, u musli, ovas potopljen preko noći, štanglice, šejkove, torte…

Nekada bukvalno nisam mogla da zamislim doručak bez krema od lešnika ali, nažalost, svi ti kremovi su prepuni šećera i imaju jako mali procenat lešnika i uglavnom je ono što im daje ukus veštačka aroma. Tek kada probate namaz napravljen isključivo od lešnika, shvatićete o čemu govorim. Taj kremasti i pravi ukus lešnika nećete naći ni u jednom kupovnom kremu.

Ovaj namaz smatram savršenstvom i mislim da, u kom god receptu da ga upotrebite, nećete pogrešiti. Ne postoji ništa što se jednostavnije i brže pravi a ima lepši ukus i strukturu. Ono što mi se najviše svidja je što u svaki recept možete staviti zaista malo putera a napraviće zaista veliku razliku. Probajte ga, nećete se pokajati.

BRZI PUTER OD LEŠNIKA

Vreme pripreme: 5 minuta

Sastojci:

2 šolje pečenog lešnika bez ljuske
2 supene kašike šećera od kokosa

Priprema:

Stavite lešnik u multipraktik i mutite nekoliko minuta dok ne pusti ulje i pretvori se u puter. Dodajte kokosov šećer i mutite još minut. Sipajte u teglu i čuvajte puter u frižideru.

Ukoliko želite da postignete zaista kremastu strukturu, u krem možete dodati malo vode (otprilike 1/4 šolje) i mutite sve dok se puter i voda potpuno ne sjedine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top