All for Joomla All for Webmasters
Sport

VEČITI DERBI PARTIZANU Prvi i najbolniji Zvezdin poraz!

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u 21. kolu ABA lige rezultatom 86:81!

Ekipa Dejana Radonjića posle 20 kola bila je jedina neporažena ekipa, ali konačno su poklekli… I to kada… I to pred kim…

Koliko god evroligaš Crvena zvezda bila na papiru jača ove sezone i po igračkom kadru i po rezultatima, još jednom je dokazano da u “večitim derbijima” favorita nema!

Utakmica je bila neizvesna od samog početka, egal je bio na snazi gotovo tokom celog meča, a najveća prednost jedne od ekipa nije prelazila pet poena prednosti.

Partizan je za nijansu duže imao vođstvo tokom utakmice, a rasplet je počeo na kraju treće četvrtine.

Najpre je Simonović zaradio isključenje zbog druge tehničke lične greške, a najbolji šuter crveno-belih nije mogao da pomogne svojoj ekipi tokom većeg dela poslednjeg kvartala.

Partizan je bio smireniji i koncentrisaniji u pojedinim trenucima, o čemu svedoči podatak da je crveno-belim košarkašima svirano još dve tehničke greške do kraja. Najpre ju je dobio Lazić zbog pokušaja da iscenira Hečerov faul u napadu, što je ujedno bila i njegova peta lična greška, a onda u poslednjem minutu utakmice Luka Mitrović je zaradio novu tehničku zbog prigovora.

Hečer je potom pogodio slobodno bacanje, a potom i trojku posle koje je sve bilo gotovo. Uspeo je aktuelni šampion da preko Voltersa iznudi koš i dodatno slobodno bacanje, ali vremena za preokret više nije bilo.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Vil Hečer sa 20 poena i pet asistencija. Pratili su ga Stefan Birčević (16 poena, devet skokova), Vanja Marinković sa 13 poena, kao i kapiten Novica Veličković sa dva poena manje u odnosu na Vanju.

U Zvezdi je Luka Mitrović zabeležio dabl-dabl učinak od 14 poena i 11 skokova. Bjelica je ubacio 11 poena, a Dženkins 10 uz pet asistencija.

Velika pobeda Partizana, svakako najslađa za crno-bele u dosadašnjem delu sezone, dok će ekipi Crvene zvezde ovaj poraz najteže pasti, bez obzira na to što su nedodirljivi na prvom mestu ABA lige sa 20 pobeda i samo ovom izgubljenom utakmicom.

Partizan je na drugom mestu sa 16 pobeda i pet poraza.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top