All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Već dve godine nema Marinka: Kada se danas setimo njega, setimo se ovih detalja i nedostaje još više

Prošle su dve godine otkako je preminuo Marinko Madžgalj. I danas se sa nevericom gleda na njegov odlazak. A iza sebe je ostavio toliko toga i više nego dovoljno da ga nikad ne zaboravimo.

Marinko je 26.marta 2016. izgubio bitku sa rakom pankeresa sa kojom se borio nešto duže od godinu dana.

Dok smo čitali vest o njegovoj smrti, samo se pitali da li je moguće da više nema Čede Velje iz “Crnog Gruje”, Safeta iz “Ranjenog orla”, doktora Koste Božića iz “Greha njene majke”.

Uvek nasmejani, srdačan i jendostavni Marinko imao je 37 godina kada je izgubio bitku sa bolešću.

Imao je 22 kada je dobio diplomu Fakulteta dramskih umetnosti. Studije su ga nakon odrastanja u Kotoru, ponovo vezale za rodni grad.

Tri godine nakon diplomiranja zaigrao je u “Crnom Gruji”. I ne zna se čime je prvo dobio naklonost gledačlaca, da li talnetom , da li šarmom, i to onim gotovo dečačakim šarmom.

A publika ga je mnogo volela. Pratila ga je verno kroz njegove uloge, i mnogim serijama i filmovima radovala se jer je u njima igrao Marinko.

Nekako je svaku svoju ulogu, pa bila ona laka ili teška, manje ili više pozitvna, bojio nečim lepim.

Morski Vuk iz serije “Na slovo na slovo”, Zlatibor iz serije “Moj rođak sa sela” bio je čovek sa više talenta.

Za glumu je bio predrodređen, ali je bio veoma nadaren i za pevanje. Kao član grupe “Falmingosi” sa Ognjenom Amidžićem objavio je četiri albuma, a 2006. bili su na korak od Evrovizije.

Publika je o Marinku rekla svoje. Za one koji su ga poznavali i najlepše reči bile su “male” da kažu ono što o njemu misle.

Marinko je bio i Sarin tata. Ćerku je dobio u braku sa Dubravkom Mijatović od koje se razveo 2009. nakon pet godina braka.

Poslednje godine njegovog života obeležila je ljubav sa Larom Sekulić.

Marinko Madgalj sahranjen je na Novom bežanijskom groblju u Beogradu gde je juče u krugu poroidce održan dvogodipnji pomen.

Prošle godine osnovana je Fondacija “Marinko Madžgalj” posvećena borbi protiv raka pankreasa.

Danas kada govorimo o Marinku, prisećamo se reči kojima se od njega oprostio njegov veliki prijatelj Andrija Milošević:

“Druže moj. Sačuvaću te. Ne brini. Slobodno idi. Nije ovaj tren tako kratak. Nije vreme za sumnju. Budi mi dobar. Išli smo jednom sami. Sve si mi rekao. U meni je sto vulkana. Spalio bih svu logiku sveta, samo da se jos malo igramo. A to se ne može. Druže moj. Budi mi spokojan. Odbraniću te ja. Zamrznuću osmehe, za neka bolja vremena. Ti samo idi. Budi siguran i smeo, a ja ću voleti ovu suzu, koju nikada nisam hteo”.

 (dijaspora.news/zena.blic.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top