All for Joomla All for Webmasters
Srbija

UZNEMIRUJUĆA SCENA IZ NIŠKOG KC, SIN BRATISLAV OČAJAN: Zatekao oca kako leži na podu bolnice! Unutrašnja kontrola proverava, sestra nije mogla sama da ga podigne (FOTO)

NIŠ – Ovo je moj otac, čovek koji umire na podu novog Kliničkog centra… šta da radim, kome da se žalim…”, napisao je Nišlija Bratislav Konstantinov Stanković na društvenim mrežama i objavio potresnu fotografiju iz novog Kliničkog centra u Nišu.

Uznemirujuće fotografije odmah su izazvale niz komentara i burne emocije na Fejsbuku.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, reč je o srčanom bolesniku, koji je navodno u subotu oko 16 časova pokušao da se okrene, ali je skliznuo sa kreveta i pao na pod. Tada je naišao njegov sin koji je fotografisao ono što je zatekao i to objavio na Fejsbuku.

Iz KC Niš je saopšteno da su odmah obaveštene sve nadležne službe i da je naređenja unutrašnja kontrola.

 

– Tog dana, kada se incident dogodio, pacijent je bio vidno uznemiren u postelji i nije se obazirao na molbe dežurne medicinske sestre da se umiri, kako ne bi ispao iz bolesničke postelje, što se kasnije nažalost i dogodilo.

FOTO: BETA/SAŠA ĐORĐEVIĆ

Dežurna medicinska sestra se, u trenutku nemilog događaja, već nalazila u prostoru pored pacijenta, te je tada, jedino uspela, da mu po unapred utvrđenoj proceduri u takvim situacijama i po školskom primeru, obezbedi tzv. “bezbedan pad na podnu površinu” kako se ne bi povredio, jer sama, to nije mogla da spreči zbog njegove telesne težine, od približno dve stotine kilograma – navodi se u saopštenju.

 

Kako se dalje ističe, nakon što ga je bezbedno spustila na pod, između kreveta i bolničkog ormarića, dežurna medicinska sestra je pacijenta pokrila bolničkim prekrivačem, postavila u bočni položaj kako procedure nalažu i otišla da obavesti dežurnog lekara i Službu obezbeđenja kako bi joj pomogli pri podizanju i vraćanju pacijenta u bolničku postelju.

FOTO: BETA/SAŠA ĐORĐEVIĆ

– Istog trenutka, pored dežurnog lekara – kardiologa i dežurne medicinske sestre, u pomoć je pristigao i jedan bolničar, kao i dva radnika obezbeđenja KC Niš, nakon čega je pacijent vraćen u postelju i zbrinut po svim naloženim propisima – navodi se u saopštenju.

 

U KC Niš naložen je unutrašnji stučni nadzor kako bi se utvrdili detalji ovog slučaja, a izveštaj kontrole biće poznat narednih dana.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top