All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Užas na bazenu u Senti: Dečak (11) se udavio, kupači primetili tek kad je telo plutalo u vodi

Spasioci su iz vode izvadili telo dečaka bez znakova života

Dečak Goran Z. (11) iz Ostojićeva preminuo je juče u Novom Sadu posle dramatičnog događaja koji se desio u sredu posle podne na bazenu u Narodnoj bašti u Senti.

Prava drama na senćanskom bazenu usledila je kada su kupači u gužvi koja vlada ovih dana zbog tropskih vrućina, primetili na dnu bazena nepomično telo dečaka.

Spasioci su iz vode izvadili telo dečaka bez znakova života. Reanimacija koju su izveli spasioci i ekipa Hitne pomoći kraj bazena, koristeći defibrillator i veštačko disanje, dala je rezultat jer je srce dečaka počelo da kuca, voda je izbačena iz pluća, međutim, on je i dalje bio u komi, prenosi “Dnevnik.rs.”

Kolima Hitne pomoći dečak je odmah prebačen u Opštu bolnicu u Senti, a potom u Urgentni centar u Novi Sad.

Majka dečaka Natalija Zmijanac kaže da su lekari učinili sve napore da spasu njenog sina, ali da je on u četvrtak u šest sati preminuo.

Nesrećna majka je kroz plač ispričala da ju je sin svakog dana molio da ih vodi na bazen u Sentu. Ona kaže da Goran nije bio plivač i da se kupao u delu bazena gde je voda plića.

– Na trenutak sam se udaljila od bazena, što nije potrajalo ni dva minuta. Kada sam se vratila, nije ga bilo. Ne znam kako je dospeo do dubljeg dela bazena. Sve se desilo za trenutak.

– Neko je povikao da je dečak potonuo. Spasioci su reagovali, ali uprkos uloženom trudu, nisu mogli da mi spasu dete – kaže očajna Natalija Zmijanac, inače samohrana majka petoro dece.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top