All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Uspostavljanje saradnje UCG sa naučnom dijasporom u Velikoj Britaniji

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić sastao se juče sa predstavnicima crnogorske naučne dijaspore u Velikoj Britaniji.

Na sastanku je bilo riječi o modelima saradnje Univerziteta sa crnogorskim naučnicima ili Crnogorcima različitih profesija koji su ostvarili izuzetne rezultate u svojoj oblasti u Velikoj Britaniji.

„Prijavljivanje zajedničkih naučnoistraživačkih projekata kroz uspostavljenu saradnju Univerziteta sa matičnim fakultetima crnogorskih naučnika u Velikoj Britaniji ili sa kompanijama, jedan je od modela saradnje koji su razmatrani“, kazao je rektor Nikolić.

On je dodao da bi istaknuti naučni radnici porijeklom iz Crne Gore mogli, takođe, naći svoje mjesto u ulozi mentora ili komentora, članova stručnih komisija na master i doktorskim studijama, na Univerzitetu Crne Gore. Radiće se i na obezbjeđivanju uslova da mladi saradnici sa UCG provedu dio svog istraživanja za master i doktorske teze na njihovim matičnim institucijama.

Prema riječima rektora Nikolića razmatrana je i saradnja u oblasti obrazovanja i razmjene znanja kroz Erasmus + program mobilnosti, koji otvara mogućnosti za razmjenu studenata ili odlazak na praksu u njihovim kompanijama.

Podršku ovakvoj inicijativi dali su i predsjednik britansko-crnogorskog “Montenegro-UK Society” Neven Pajović i ministar savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Velikoj Britaniji Mladen Dragašević, koji su prisustvovali sastanku.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top