All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Upoznajte najopasniji zatvor u SFRJ: Ovde se valja droga, haraju boleštine, u ambulanti se spava na federima! (VIDEO)

U zatvoru cveta narko biznis, a umesto sprovođenja programa odvikavanja od droge, u zatvorima se rgrutuju novi narkomani, izražena je i korupcija, a ukoliko osuđenici imaju novca mogu da kupe bukvalno šta god požele, od mobilinih telefona, pa sve do kreveta

U najvećem makedonskom zatvoru Idrizovo u Skoplju vlada pravi horor.

– U Idrizovu je smešteno 1966 osoba, što je duplo više od kapaciteta zatvora.

– U jezivom stanju su prijemno odeljenje i zatvorska ambulanta.

 

– U prijemnom nema prozora i kreveta, a u ambulanti bolesnici spavaju na federima jer kreveti nemaju dušeke, dok bakterija i virusa ima na sve strane, izjavio je na današnjoj pres konferenciji Narodni pravobranilac – Idžet Memeti, koji je od nadležnih zatražio da se ta odeljenja pod hitno zatvore.

To traži godinama, ali njegov glas još uvek do nikoga nije dopro.

 

Prilikom njegove nenajavljene posete zatvoru Idrizovo, u ruiniranom prijemnom odeljenju, u tri tesne prostorije bez prozora i kreveta, tiskalo se 80 osuđenika.

– U ovom odelenju ima tri sobe, hodnik i jedan toalet.

– Prijemno je pretrpano, pa ljudi spavaju na kartonima i dušecima u samom hodniku. Prostorija je puna buđi, teče sa tavana, prozori su polomljeni. Svi koriste samo jedan toalet, koji je ruiniran, a u njemu, čuvaju pribor za jelo, dok su na buđavim zidovima zakačene kašike – rekao je Memeti.

U prijemnom odelenju osuđnici ostaju po nekoliko meseci, ali oni koji imaju para i mogu da plate, njih brže raspoređuju po drugim zatvorskim odelenjima.

– Još gora je situacija u zatvorskoj ambulanti. I ona je ruinirana, puna vlage, buđi i insekata koji se svuda šetaju, a bakterija i virusa ima na sve strane.

Nema dovoljno kreveta pa bolesni osuđenici mogu da biraju – ili da spavaju na podu, ili na federima jer kreveti nemaju dušeke. Lekova nema ni za leka, a lekarske pomoći još manje -rekao je Idžet Memeti.

Hrana u zatvoru je loša i nedovoljna, čuva se u neodgovarajućim prostorijama, pa, kako je naglasio Narodni pravobranilac, ako im rodbina ne donosi hranu osuđenici će ostati gladni.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top