All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Upoznajte Mišel, bebu od 20 GODINA (FOTO)

Michelle Kish  foto profimedia (1)FOTO: PROFIMEDIA

Devojka iz Ilinoisa rođena je s retkim sindromom zbog kojeg, iako ima 20 godina, izgleda kao petogodišnja devojčica.

Mišel Kiš je jedna od tek 250 ljudi u svetu kojima je dijagnostifikovan Halerman-Streiferov sindrom. Oboleli imaju specifičan izgled – liče na tek rođene bebe i vrlo su niski rastom. Mišel jedva seže do struka svoje dve godine starije sestre.

Već po rođenju hranila se na cevčicu, nije čula bez aparata, a kretala se u invalidskim kolicima. Iako starija i dalje ima zdravstvene probleme i zahteva konstantu negu i lekarsku kontrolu. Medicinska sestra joj je stalno na raspolaganju i ide s njom i u školu. Ali Mišel zbog svojeg stanja ne očajava. Devojka vedrog duha i optimističnog pogleda na svet sanja da postane pedijatar, a želi i da pronađe dečka. Idealan muškarac bio bi joj, kaže, dugokosi mladić koji se ne boji da pokaže osećanja.

FOTO: PROFIMEDIA

Njena majka Meri kaže kako je trudnoća s Mišel prošla školski i ništa nije ukazivalo na moguće probleme. Lekari su odmah nakon porođaja videli da s bebom nešto nije kako treba i dijagnozu su postavili tek nakon angažovanja genetičara koji je listao sve moguće knjige kako bi otkrio o čemu je reč.

Mišel je najveselija devojka koju znam

– Jako smo se bojali kako će život izgledati kada Mišel odraste. Da, puno je po bolnicama, ali ona je jako srećna, jedna je od najsrećnijih 20-godišnjakinja koje poznajem. Ima vrlo visoko samopouzdanje, prihvatila je svoje stanje i svojim duhom nas svakodnevno uveseljava – kaže Mišelina majka.

FOTO: PROFIMEDIA

Mišel kaže kako joj najviše smeta to što je niska pa ne sme na sve vožnje u zabavnim parkovima, ali i to što zbog cevi pomoću koje diše ne sme da roni.

(Dijaspora News/Blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top