All for Joomla All for Webmasters
SAD

„Ukus Srbije“ – festival srpske hrane, običaja i tradicije u Čikagu

Festival srpske kulture, običaja, hrane i muzike pod nazivom „Ukus Srbije“ održaće se u subotu, 31. avgusta, i u nedelju, 01. septembra, na imanju hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Lejk Forestu pored Čikaga.

Festival „Ukus Srbije“ koji organizuje hram Svetog Vasilija Ostroškog i ove godine će, uz pomoć više stotina volontera, pripremati tradicionalna srpska jela kao što su sarma, pečenje, ćevapi, pljeskavice, kolači, pite, palačinke, karamelizovane jabuke i točiti pića među kojima su šljivovica, kajsijevača, loza, pivo….

Festival je prilika da se okupe naši ljudi, ali i da se američka zajednica upozna sa tradicionalnim srpskim gostoprimstvom, kulturom, istorijom, običajima i tradicijom.

Ipak, ono što krasi srpsku zajednicu u Americi je da se uvek nađu kada je najteže, pa se svake godine prikupi i pomoć za rad naših humanitarnih organizacija.

Ovaj, 16. po redu, festival ugostiće srpske folklorne ansamble, pevačke grupe, pevače i orkestre iz Čikaga, a kolo će se, prema najavama organizatora, igrati non-stop. Pored nagrada za najbolji recept, organizatori su pripremili i lutriju u kojoj mogu da učestvuju posetioci festivala. Jedna od nagrada biće i GO4TV usluga putem koje možete pratiti više od 250 TV kanala i više od 300 radio stanica sa Balkana. Dva srećna dobitnika će osvojiti Double paket na 6 meseci.

 

„Ukus Srbije“ spaja ljude zabavom, ukusom i mirisom i jedno je od omiljenih mesta okupljanja naših ljudi od Čikaga do Milvokija.

 

 

Dijaspora.news/Nasiusvetu.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top