All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

UKRAJINSKI MORNARI PRIZNALI: Dobili smo zadatak, ušli smo u ruske vode i tu smo čekali nova naređenja! (VIDEO)

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) objavila je danas snimak tri člana posade zaplenjenih ukrajinskih brodova.

Na snimku su sva trojica potvrdila da su narušili rusku granicu. Nije moguće utvrditi da li su na to bili prisiljeni, a jasno je da je jedan od njih čitao s ekrana.

“Ja sam Drač Andrej, član posade broda Ratne mornarice Ukrajine. Dobio sam 23. novembra zadatak da plovimo maršrutom Odesa-Marijupolj kroz Kerčenski prolaz. Na tom putu do grada Marijupolja kroz Kerčanski prolaz ušli smo u teritorijalne vode

Ruske Federacije.

Drač Andrej
DRAČ ANDREJFOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Tamo nas je presrela pomorska odbrana Ruske Federacije zbog toga što smo narušili suverenitet Rusije. Naredili su nam da napustimo teritorijalne vode RF. Tokom zaustavljanja, obalska straža nas je još jednom upozorila da moramo da napustimo vode RF, pređemo u neutralnu zonu i sačekamo konačno rešenje o našem prolasku kroz Kerčenski prolaz do Marijupolja”, rekao je ovaj mornar koji je jedan od obaveštajaca koji su bili na brodu. Naglasio je da je operater sedmog odseka glavne uprave vojne kontraobaveštajne službe bezbednosti.

“Ja sam Sergej Cibizov. U petak smo osam ujutro isplovili smo iz Odese do grada Berdjanskog kroz Kerčanski prolaz. Kad smo stigli do Kerčenskog prolaza, ušli smo u vode Rusije. Tu su nam naredili da se zaustavimo i sačekamo dalja naređenja”, objasnio je.

Sergej Cibizov
SERGEJ CIBIZOVFOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Ruska obalska straža je u nedelju zaplenila tri ukrajinska ratna broda koja su pokušala da prođu kroz Kerčki moreuz u Azovsko more u blizini Krima.

Taj incident je prva otvorena vojna konfrontacija Rusije i Ukrajine.

Kurir.rs/Beta
Foto: Youtube/Printscreen

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top