All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Uhapšena Verica (31) koja je varala ljude da su joj deca bolesna, pa je prikupila 2 miliona dinara

Sumnja se da je Verica lagala o svom materijalnom stanu i o zdravlju svoje dece

nepopznata, anonimus, senka, silueta, đena iz senke
Foto-ilustracija: Pixabay

U velikoj policijskoj akciji “Aurora”, među 270 uhapšenih tokom 48 sati našla se i Verica J. koja je varajući građane da su su joj deca ozbiljno bolesna prikupila više od dva miliona dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su protiv tridesetjednogodišnje žene krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo prevare i neosnovanog dobijanja kredita.

Sumnja se da je ona preko medija objavljivala apel za pomoć i osnivala fondove za uplatu novca lažno iznoseći teško materijalno i zdravstveno stanje nje i njene maloletne dece.

– Osumnjičena je dovela veći broj fizičkih i pravnih lica u zabludu da joj za potrebe operacije i lečenja maloletne dece uplate novac na tekući račun, koji je ona potom koristila za lične potrebe – objašnjavaju u MUP-u.

Ona je, kako se sumnja, obmanjivala javnost da je donirala svoj organ prilikom transplatacije bubrega jednom detetu i lažno objavljivala da je drugom detetu potreban hirurški zahvat na srcu. Osumnjičena je na taj način protivpravno prisvojila dva miliona dinara.

(Dijaspora News/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top