All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Uhapšen u Nemačkoj i drugi osumnjičeni za brutalno ubistvo bugarske novinarke

Bugarska policija privela je juče osumnjičenog za ubistvo novinarke Viktorije Marinove, a ubrzo potom u Nemačkoj je uhapšen je i drugi osumnjičeni za ovaj zločin.

Bugarski državni tužilac Sotir Cacarov potvrdio je hapšenje Severina Krasimirova, bugarskog državljanina, ali nije hteo da izosi detalje, prenela je agencija AP.

Ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov rekao je da su istražitelji pronašli DNK dokaze na odeći i telu novinarke, ubijene u subotu u severnom bugarskom gradu Ruse.

– Postoje fizički dokazi o povezanosti s ubistvom – rekao je Marinov.

Krasimirov, stanovnik grada Ruse, ima kriminalni dosije zbog krađe metalnog otpada.

Istražitelji su razgovarali sa porodicom i prijateljima ubijene novinarke i “nema očigledne povezanosti s njenim poslom”, rekao je Marinov.

Bugarska policija saopštila je juče da je zadržala rumunskog državljanina ukrajinskog porekla na 24 časa i da proverava njegov alibi u vezi sa slučajem ubistva istraživačke novnarke Viktorije Marinove.

– Imamo u pritvoru osobu čiji alibi proveravamo, ali za sada još nemamo konkretnog osumnjičenog. Rad se njim se nastavlja – izjavio je šef regionalne policije u Ruseu Teodor Atanasov, preneo je juče Rojters.

Okupljanje u ime Marinove, Foto: Tanjug/AP

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke.

Viktorija Marinova, Printskrin

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top