All for Joomla All for Webmasters
Makedonija

Ubica izvršio samoubistvo: Godinu dana pre toga je počinio svirepi zločin na jugu Makedonije zbog čega je i osuđen (FOTO)

Prema saopštenju MUP, jutros oko 6 časova, prilikom rutinske kontrole, zatvorski čuvar je u ćeliji pritvorskog odeljenja pronašao mrtvog I.D. (54), koji je sebi oduzeo život vešanjem.

Godinu dana nakon svirepog zločina u Bitolju, na jugu Makedonije, ubica je presudio sam sebi – i to vešanjem u zatvoru.

Prema saopštenju MUP, jutros oko 6 časova, prilikom rutinske kontrole, zatvorski čuvar je u ćeliji pritvorskog odeljenja pronašao mrtvog I.D. (54), koji je sebi oduzeo život vešanjem. Smrt je konstatovao lekar Hitne pomoći, a telo je predato na obdukciju.

Zatvorenik koji je vešanjem presudio sam sebi je Ilija Darkov iz Bitolja. On se u ćeliji obesio sa improvizovanim užetom koji je napravio vezujući delove ćebeta i čarapa.

Darkov je 13. marta prošle godine u svom stanu u ulici “21” u Bitolju sa oklagijom smrskao glavu svojoj ženi E.M.D., radi čega je osuđen na 40 godina zatvora. Nakon zločina on je pozvao policiju, i ekipu Hitne pomoći, čiji je lekar konstatovao smrt žene.

Potresene komšije iz zgrade u kojoj je živeo bračni tada su izjavili da ništa nisu ni čuli, ni videli, a o zločinu su saznali tek kada su videli policajce. Rekli su da je pokojna E.M.D. majka četvorogodišnje devojčice, a da je njen suprug Ilija Darkov povratnik iz Kanade.

Foto: sdk.mk

Ubica je policiji složio priču da se u vreme zločina nije nalazio u stanu. Rekao je da je samo pet minuta bio u garaži, a kada se vratio u stan, tu je na podu, u lokvi krvi zatekao svoju suprugu.

Kada su policija i javni tužilac ušli u stan da izvrše uviđaj zatekli su užasnu sliku. Žena je na podu ležala sa smrskanom glavom, a krvi je bilo po celoj dnevnoj sobi. Inspektorima je palo u oči da u stan nije bilo provaljeno i da iz njega ništa nije bilo odneto. Stvari i predmeti u stanu nisu bili rastureni, a na svom mestu su bili lap – top, mobilni telefoni i drugi vredni predmeti. Radi toga sumnja je odmah pala na Iliju Darkova, a to se kasnije i potvrdilo veštačenjem njegove odeće na kojoj su pronađeni tragovi krvi.

Nakon opsežne istrage, policija je došla do saznanja da je E.M.D. ubio njen suprug sa više udaraca oklagijom po glavi. On ju je toliko jako udarao da se oklagija slomila.

– Postoji osnovana sumnja da je I.D. 13. marta 2017. godine, zbog prethodno narušenih međusobnih odnosa, u dnevnoj sobi zajedničkog stana lišio života E.M.D. Osumnjičeni je sa više udaraca oklagijom po glavi usmrtio svoju suprugu, stajalo je u tadašnjem saopštenju tužilaštva iz Bitolja.

Razlog svirepog zločina je bila svađa muža i žene oko prodaje stana.

Iliji Darkovu je odmah bio određen 30 dnevni pritvor, a kasnije je osuđen na 40 godina zatvora.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top