All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

U RUSIJI DAN ŽALOSTI: Tuga do neba za herojima koji su život izgubili u padu aviona (FOTO)

U Rusiji je dana Dan žalosti povodom zbog tragedije koja se dogodila kada je prilikom pada aviona ruskog Ministarstva odbrane “Tu-154″ u Crnom moru blizu Sočija poginulo 92 ljudi.

Odluku o tome doneo je juče ruski predsednik Vladimir Putin.

OVO JE RUSKI HOR KOGA VIŠE NEMA, A PEVALI SU KAO ANĐELI: Ovako je zvučalo “HRISTE BOŽE”

e juče izrazio saučešće porodicama poginulih i naložio premijeru Dmitriju Medvedevu da stane na čelo državne komisije koja će istraživati pad ovog aviona.

Medvedev je rekao da će Rusija detaljno istražiti sve okolnosti vezane za pad aviona u kojem je poginulo 93 ljudi.

– Ova strašna tragedija je odnela živote ljudi koji su bili energični i imali planove. Među stradalima su novinari, vojnici i muzičari čuvenog “Ansambla Aleksandrov”. Oni su leteli u Siriju u mirovnoj misiji dobre volje – saopštio je Medvedev, prenosi TAS S.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Premijer Rusije je naveo da će “svi pogođeni ovom tragedijom primiti neophodnu pomoć” i uputio saučešće porodicama žrtava.

Spasilačke ekipe locirale su ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Avion je nestao sa radara u pet sati i 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo posle poletanja iz Sočija.

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je listu putnika i navelo da je u letelici bilo 65 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga “Ansambl Aleksandrov” koji su krenuli u rusku bazu Hmeim gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine, kao i i izvršna direktorka humanitarnog fonda “Poštena pomoć” Jelisaveta Glinka.o zbog tehničkog problema.

(Dijaspora.news / Tanjug)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top