All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

U čast hrama Svetog Luke

Odbor Crkve sveti Luka u Liverpulu upriličio je prošle nedelje zajednički piknik u Rosmoru, sa svojim parohijanima i svim ljudima dobre volje koji podržavaju ovu najmlađu parohiju u sidnejskoj regiji. Bili su prisutni i svi oni koji svojim donacijama i predanim radom u bilo kojem obliku pomažu da se nastave radovi na ovom hramu, koji je nedavno ukrašen pozlaćenim krstom na centralnoj kupoli.

U kratkom izlaganju, okupljenima se obratio predsednik odbora gospodin Mrkela koji je izneo informacije vezane za gradnju i predstojeće planove. Takođe, on je najavio dodelu zahvalnica pojedincima koji su zalaganjem iskazali veliku ljubav prema svojoj crkvi i parohiji.

Nakon što su pročitana njihova imena, sveštenik Aleksandar je uručio zahvalnice nagrađenima.

Usledio je kulturno-zabavni program u kojem su učestvovala deca i učiteljica parohijske škole. Ovaj deo programa razveselio je prisutne, koji su decu ispratili aplauzima.

Uz ručak počela je i lagana muzika narodnog orkestra Dragana Kotevskog i pevačice Snežane Radojković. Muzički repertoar je podizao raspoloženje prisutnih koji su posle ručka zaigrali i kolo.

Bilo je i onih koji su dan proveli na otvorenom i uživali u jesenjem suncu. I za njih je upriličen muzički program, za koji je bio zadužen Ljuban Todorović sa svojim orkestrom Banijaca i Slavonaca.

Kulinarskih specijaliteta bilo je u izobilju. Pored vola na ražnju spreman je i lovački gulaš, uz neizostavno pečenje, roštilj, kolače i druge đakonije.

Aplauzi pesniku
U kulturnom delu programa učestvovao je i ovdašnji pesnik Andrija Aca Tadić koji je govorio svoje dve pesme – “Svetom Vasiliju” i “Poklon Hramu Svetog Luke” – takođe ispraćene aplauzom.

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top