All for Joomla All for Webmasters
Srbija

TUŽNA PRIČA PROSJAKINJE SA ZELENOG VENCA I DALJE SLAMA SRCA BEOGRAĐANA: Mnogi ne znaju, ali baka Ljubica je PREVARANT (FOTO)

Priča o baki koja prosi na Zelenom Vencu, a svima koji joj udele neki dinar šalje poljupce, podigla je Srbiju na noge. Zbog ove žene svi su plakali, a priča o njenoj tužnoj sudbini raspredala se danima. Na kraju se ispostavilo da je baka Ljubica prevarant.

Uprkos svemu, čini se da ona i dalje “osvaja” srca građana, koji ne znaju da iza tuženog pogleda i naboranog lica, ipak stoji drugačija istina. Naime, na Tviteru se pojavila fotografija baka Ljubice, samo što se sad “preselila” na Terazije.

U opisu fotografije koju je objavila jedna korisnica Tvitera, piše da je neko “jadnu I bolesnu ženu ostavio da prosi na Terazijama kod broja 6”.

– Neko je ovu jadnu i bolesnu ženu ostavio da prosi na Terazijama kod broja 6! Pošaljite Komunalnu policiju I hitnu pomoć da se vinovnici kazne, a žena bolnički zbrine.

Погледај слику на Твитеру

U komentarima su se mnogi sažalili na baku, navodeći da je na istom mestu danima, a da niko ne želi ni da je pogleda. Navode i da komunalna policija ne reaguje, kao ni “regularna”.

 

Međutim, čini se da nisu svi upoznati sa pričom žene koja prosi. Podsetićemo vas ko je baka Ljubica u stvari! Kada je ekipa našeg portala razgovarala sa njom, baka Ljubica nam je rekla:

– Sve što dobijem ovde, nosim svojim unučićima, kako bi imali nešto da pojedu. Ne sakupim mnogo para, ali svaki dinar mi znači. Voda je odnela kuću u kojoj sam živela sa ćerkom i njeno troje dece. Nakon toga smo ostali na ulici, a moja ćerka je zatražila azil u Nemačkoj. Otišla je i više se nikada nije vratila – rekla nam je tada Ljubica.

 

A onda se ispostvailo da baka obučena u odrpanu garderobu koja svakog dana prosi – prevarant. Našem portalu javila se čitateljka koja je rekla da Ljubicu viđa u Obrenovcu, da je sređena i da ima veliku kuću… Skeptični i ipak sigurni da baka u poznoj starosti ne laže, uputili smo se u mesto Ljubinić nadomak Obrenovca, kako bismo se uverili u istinitost njene priče.

 

Dočekao nas je šamar! Baka Ljubica ne živi sama sa dvoje male dece, kako nam je prethodno ispričala, već u velikoj kući živi sa sinom, unukom, snajom i unučićima.

 

 

FOTO: FILIP PLAVČIĆ

 

– Ma baba je poremećena. Imamo novca, dovoljno da živimo normalno. Ona prosi jer u glavi nije sva svoja. Dosadno joj je, tako ode prosi, ali nije da nema šta da jede. Nekad je ovde, a nekad spava u Beogradu kod ćerke – rekao nam je tada njen unuk.

 

I tako smo saznali da baka Ljubica nije u egzistencijalnoj krizi, kao ni njeni unuci… Ne živi na viskoj nozi, već kao i pola Srbije, koliko toliko normalno. Prosi, jer joj se eto – prosi…

 

I dok neki drugi građani, suočeni sa stvarnim problemima i nemaštinom tumaraju ulicama, možda i ne tražeći pomoć, priča baka Ljubice koja moli za neki dinar kako bi prehranila sebe i unuke je laž…

(dijaspora.news/espreso.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top