All for Joomla All for Webmasters
Makedonija

Tri malene sestre zagrljene otišle u smrt: Devojčice izgorele u požaru, pronašli ih pripijene jedne uz drugu (FOTO) (VIDEO)

Tri devojčice uzrasti četiri, dve i godinu dana izgorele su juče popodne u požaru koji je zahvatio trošnu kućicu njihovih roditelja u podnožju brda Vršnik na periferiji Velesa, gradića u centralnoj Makedoniji.

Deca su u smrt otišla zagrljena. Njihova ugljenisana tela vatrogasci su jedva pronašli. Nalazila su se ispod krova koji je pao na njih i zatrpao ih.

Kada su vatrogasci uklonili izgorele grede i delove krova, pronašli su dve devojčice zagrljene i pripijene jednu uz drugu kako leže preko najmlađe sestrice u pokušaju da je svojim malim telima zaštite od vatre.

Porodica živela u trošnoj kućici Foto: TV24

U trenutku požara, roditelji devojčica, Nikola i Marina Antonievski i njihov posinak Stefan (19) nisu bili kod kuće. Roditelji su otišli da pazare u prodavnicu udaljenu od njihovog kućerka 40-tak minuta hoda, a decu su ostavili samu zaključanu u jednoj sobici. Ni njihov posinak nije bio kod kuće kada je izbio požar. U Velesu je sakupljao plastične flaše.

Komšije kažu da su primetili plamene jezike oko 16 časova i odmah su pozvali vatrogasce, ali dok su oni stiglo i ugasili vatru, sve je već bilo kasno.

Roditelji su ih zaključali u jednoj sobi i otišli u prodavnicu Foto: duma.mk

Prema rečima komandira vatrogasne brigade iz Velesa, Ljubča Lepidovskog, deca su bila poklopljena krovom koji se srušio na njih. Kuća je bila trošna. Vatrogasci su do nje jedva stigli sa protivpožarnim vozilom, ali ništa nisu mogli da urade da bi spasili tri devojčice.

Na njih je pao krov Foto: TV24

Kuća u kojoj se dogodila strašna nesreća se nalazi na teško pristupačnom terenu ispod brda Vršnik. Od prvih kuća je udaljena stotinjak metara, a kako je vatra izbila u kuću u kojoj nema ni struje ni vode, pokazaće istraga.

U podnožje brda Vršnik porodica Antonievski se doselila pre dve godine. Tu su izgradili improvizovani dom. Živeli su izolovani od komšija i retko su sa njima komunicirali.

Dok je trajao uviđaj, roditelji su inspektorima i tužiocu pričali gde su se nalazili u trenutku nesreće. Od onoga što je moglo da se čuje, kako izveštava skopska Televizija 24, porodica je preživljavala sakupljajući i prodajući plastične flaše.

Kuća bila smeštena na nepristupačnom mestu Foto: TV24

Kada je uviđaj bio završen, roditelji Nikola i Marina su bili odvedeni u policijsku stanicu na ispitivanje, a ostaci tri sestrice, u dve najlon kese su odneti na obdukciju.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top