All for Joomla All for Webmasters
Srbija

TRESLA SAM SE OD PORUKA KOJE JE MI JE PEDOFIL SLAO! TRČALA SAM DO POLICIJE! Slučaj mladića koji je tražio slike gole bebe TRESE KRAGUJEVAC!

Pedofil Marko Rosić iz Kragujevca, koji je preko Fejsbuka slao zastrašujuće poruke jednoj ženi iz Kruševca tražeći gole slike njene bebe, uhapšen je i određeno mu je zadržavanje od 48 sati pod optužbom da je počinio krivično delo polnog uznemiravanja.

Kako saznajemo, kragujevačka policija je još u utorak uveče izvršila pretres u Rosićevoj kući.

– Veče pre nego što su pojedini mediji objavili ovu priču, policija je dobila prijavu o ovom slučaju i u rekordnom roku su našli Marka u jednom selu kod Kragujevca i oduzeli mu računar i telefon. To je poslato na veštačenje u Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal. Marko se nije predstavljao pod lažnim imenom, niti je koristio tuđe slike. Svoj profil je ugasio kada je priča počela da se širi po društvenim mrežama. Prema prvim procenama, on je osoba koja od detinjstva ima ozbiljne smetnje u razvoju i osoba sa posebnim potrebama. Istraga je u toku, on je uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati – saopštio je MUP.

Tužilac Slobodanka Raković izjavila je za Kurir da je reč je o bolesnom čoveku sa smetnjama u razvoju.
– Nažalost, nije pronađena osoba kojoj je slao poruke. Ukoliko se ona javi, M. R. može da dobije prijavu za uznemiravanje – rekla je Rakovićeva.

Javnost je na ovog čoveka upozorio Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, koji je i objavio skandaloznu prepisku.
– Nažalost, taj slučaj uopšte nije usamljen, u poslednje vreme ih je bilo dosta, s tim što fondacija nije objavljivala prepiske na društvenim mrežama. Majka koja nam se javila dobila je strašne poruke, mnogo uvredljive i za nju i za dete. Zato apelujem na roditelje da na društvenim mrežama ne objavljuju slike svoje dece koja su naga. U trenutku kada se postavi ijedna fotografija nagog deteta, znajte da za sat vremena ta ista fotografija bude prodata nekim pedofilskim portalima. To odgovorno tvrdim – izjavio je Igor Jurić.

 

FOTO: SHUTTERSTOCK, PRINTSCREEN/ FACEBOOK

Da podsetimo, Marko Rosić je jednoj korisnici Fejsbuka slao poruke u kojima joj priznaje ljubav, ali i preklinje za obnažene slike njene male ćerkice. „Ja znam da je ona beba, ali želim da je vidim golu. Da li mogu da te pozovem kad kupaš malecku? Slikaj ćerkicu malu i pošalji mi jednu sliku kako je gola“, samo su neke od poruka koja je ova korisnica Fejsbuka dobijala, a koje su zgrozile verovatno svakog ko ih je video.

MAJKA BEBE

Tresla sam se od njegovih poruka

Žena koja je dobijala ove jezive poruke na Fejsbuku ispričala je da je prvo pomislila da se neko šali, ali da ga je odmah prijavila policiji, kao i da je sada zatečena izjavom da nadležni nisu mogli da je pronađu.

– Odmah sam shvatila da se niko ne bi šalio na takav način. Isto veče sam pozvala SUP u Kruševcu i pitala ih šta da radim. Rekli su mi da dođem ujutru i prijavim slučaj. Nikada mi nije bio prijatelj na Fejsbuku. Poruke mi je poslao u četvrtak uveče i slao ih je svakog dana sve dok nisam na svom profilu objavila iste. Verujte mi da sam trčala do policije, htela sam što pre da sve prijavim. Od njegovih poruka mi nije bilo dobro. Tresla sam se. Pomislila sam koliko dugo je on uopšte gledao moj profil, a nikada nisam objavila sliku nagog deteta.

Imam jedino fotografiju s mora gde ona nosi pelene, ali mi je profil zaključan i on je mogao da vidi samo pojedine objave – rekla je ova žena, koja je preživela agoniju, i dodala da su joj u policiji rekli da ga ne blokira zbog daljeg toka istrage.

– Tek pošto se angažovao Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, kome sam se takođe obratila, kontaktirali su sa mnom iz Beograda. Rečeno mi je da im ponovo napišem prijavu i da je pošaljem mejlom. Rekli su mi i da će za dan ili dva doći da razgovaraju sa mnom. Smatram da, bez obzira na zdravstveno stanje osobe od koje sam dobila one strašne poruke, ne postoji ništa što mu daje za pravo da to čini – poručuje Kruševljanka.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top