All for Joomla All for Webmasters
KOŠARKA

TRENER DENVERA ISPROZIVAO AMERIKANCE “Da li ste vi svesni ko je i šta je Nikola Jokić?!”

Nikola Jokić je novim bravurama vodio Denver do pobede u NBA plej-ofu, a posle trećeg trijumfa nad San Antonio Sparsima trener srpskog centra Majkl Malon imao je šta da poruči američkoj javnosti.

Jokić je bio najzaslužniji što su Nagetsi deklasirali slavnog rivala i poveli sa 3:2 u seriji koja se igra do četiri pobede, a njegov strateg se na sledeći način obratio medijima:

Nikola Jokić na petoj plej-of utakmici Denver - San Antonio

Nikola Jokić na petoj plej-of utakmici Denver – San Antonio

“Čujete kako svi pričaju o nekim drugim igračima, sa pravom. Liga je prepuna odličnih košarkaša. Ali, ono što Nikola Jokić radi u svom plej-of debiju ne dešava se često u istoriji ovog sporta. Evo, sada, skoro tripl-dabl. I one dve trojke na kraju (treće) četvrtine, koje su bile jako bitne”, rekao je Malon pa u dahu dodao:

“On može da utiče na igru na toliko načina! Nadam se da će ova javnost koja prati plej-of, ovi ljudi koji gledaju na nacionalnoj televiziji naše utakmice konačno da kažu ‘Čoveče, ovaj klinac Nikola Jokić je stvaran!’. Mi znamo to. Vreme je da i svi ostali to shvate”, istakao je trener Denvera.

On se posebno osvrnuo na izvrsnu saradnju koju na terenu imaju Jokić i mladi plejmejker Džamal Marej, koji su u više navrata uz “dupli pas” potpuno sluđivali Sparse:

“Hemija koja postoji među nima je maltene romantična. Oni brinu jedan za drugog, oni vole jedan drugog. Igraju jedan za drugog. A kada je tako, mi smo najbolji što možemo da budemo”, zaključio je Majkl Malon.

Nikola Jokić i Džamal Marej

Nikola Jokić i Džamal Marej

Na te trenerove reči Jokić se nadovezao svojim:

“Rastemo, kao igrači, kao tim. I Džamal i ja doživljavamo košarku prilično strastveno. Tako da… kad god odigramo nešto baš dobro, to vam je samo odraz naših emocija”, rekao je Nikola Jokić.

NBA rezultati:
Toronto – Orlando 115:96 (4-1 u seriji)
Filadelfija – Bruklin 122:100 (4-1 u seriji)
Denver – San Antonio 108:90 (3-2 u seriji)
Portland – Oklahoma Siti 118:115 (4-1 u seriji)

(Darko Nikolić)

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top