All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Trčali, pa rešavali zagonetke

Kros RTS-a za Gran pri Radio Beograda, za trofej “Đorđe Čululejević” u dijaspori, održan je 19. put u Hilerodu u Danskoj. Po lepom vremenu, mnogobrojna deca i roditelji su se okupili na gradskom stadionu kako bi takmičari i ove godine dokazali svoje atletske sposobnosti.

Nakon upisa dece po razredima i podele takmičarskih majica, poklon Espergarde Turist – Unilines, generalnog sponzora, organizatori su i zvanično proglasili početak takmičenja.

Gostima su se obratili Boris Keserić, koordinator krosa za Dansku, Dimitrije Zelenbaba, šef konzularnog odeljenja Srpske ambasade u Kopenhagenu, Slaviša Bogavac ispred generalnog sponzora Unilines, Uroš Petrović, dečji pisac iz Beograda i Mira Nenadović ispred Organizacionog odbora.

Posebno i prijatno iznenađenje ovogodišnjeg krosa bio je nastup Srpskog folklornog ansambla Opanak iz Kopenhagena, sa spletom vlaških igara iz Kobišnice. Bina im je bila atletska staza pomenutog stadiona.

Trčalo se u devet trka, a na kraju su u poslednjoj trci trčali i roditelji. Ovogodišnji pobednici su Nemanja Ćurguz, Lena Perović, Strahinja Ćurguz, Pavle Gusak, Angelina Đurić Munk, Mateja Mirković, Nikolina Čukić, Ivana Popović i Radenko Gusak. Od roditelja su najbrži bili bračni par Keserić, Dubravka i Darko.

Celodnevni program ove sportske manifestacije nastavljen je ručkom i nastupom Uroša Petrovića, gosta iz Beograda. Uroš je jedan od najpopularnijih pisaca za decu i dobitnik prestižnih nagrada u književnosti i on je deci i roditeljima predstavio zanimljive zagonetke iz interaktivne radionice.

Na kraju programa, podeljene su diplome svim takmičarima, a pobednicima trka su pripali i vredni pehari.

Unilines – generalni sponzor krosa je za ovogodišnji kros obezbedio takmičarske majice za sve učesnike i organizacioni odbor krosa, piće i hranu, vredne pehare i transport za Sombor 2019. Takođe, zajedno sa Ljualitdž Tours-om, iz Kopenhagena, omogućio je našoj deci i roditeljima da se druže sa Urošem Petrovićem.

Putnici za Sombor
Takođe, žrebom su izvučeni i putnici za finalni deo krosa u Srbiji, a koji će se ove godine održati krajem juna, u Somboru. Putnici za Sombor su Luka Barbulović, Luna Simić, Pavle Gusak, Ema Barbulović i Radenko Gusak.

Đaci najbrojniji
Najveći broj učesnika i pobednika bili su iz Srpske dopunske škole i iz samofinansirajuće Srpske dopunske škole iz Hileroda, a koja se nada da će biti uvršćena u režim redovnih škola u dijaspori, s obzirom na veliki broj učenika koji redovno pohađaju nastavu.

 

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top