All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Titov rođendan je obeležavala cela Jugoslavija, a dan kada se rodio Matej slavi cela planeta: Danas ima 31 godinu i živi u Zagrebu

Na današnji dan pre 31 godinu ceo svet je pisao o bebi iz Zagreba, čiji roditelji nisu ni sanjali da će njihov sin postati poznat odmah po rođenju. Dečak Matej Gašpar je bio petmilijardita beba, a njegov rođendan obeležava cela planeta jer je to postao Dan svetske populacije.

– Što nas je više na Zemlji to bolje, ali svako bi morao imati, barem, pristojan smještaj i hranu – poručio je Matej Gašpar.

On je u intervjuu za “Radio slobodna Evropa” objasnio da to nije to nikakav spektakularan osećaj.

– Jedino što mi se, eto, za rođendan javljaju neki nepoznati ljudi i novinari. U početku je mama odgovarala na njihova pitanja, a otkad sam postao punoletan taj ‘teret’ sam nosim. Nisam apsolutno ništa profitirao od toga u životu. Sve što sam napravio, napravio sam sam – ispričao je Matej u poslednjem intervjuu koji je dao pre sedam godina.

Matej je već godinama unazad strastveni ronilac , ali ne voli publicitet.

Te 1987. godine UN su proglasile da je mali Zagrepčanin Matej Gašpar petmilijarditi stanovnik Zemlje. Fotografija dečaka kojeg drži tadašnji generalni sekretar Ujedinjenih nacija Havijer Perez de Kuelara obišla je svet.

Njegovi roditelji Sanja i Dragutin bili su veoma ponosni, a Matej je na rođenju imao 53 centimetara visine i 3.600 grama težine.

Više od 20 članova porodice vrlo je brzo saznalo za radosnu vest i pohrlilo u dom Gašparovih da zajedno proslave Matejev dolazak na svet.Što nas je više na Zemlji to bolje, ali svatko bi morao imati, barem, pristojan smještaj i hranu”, poručuje 5-milijarditi Zemljanin, Matej Gašpar.

Na sledeću milijardu čekalo se 12 godina, kad je za šestmilijarditog stanovnika planete odabran Adnan Mević iz Sarajeva.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top