All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Tinejdžer Podgoričanin planira da prepešači 900 km od Francuske do Španije, razlog je za divljenje (VIDEO)

Koliko ste najviše pešačili, 5, 10, možda 15 km? Da li ste ikad pomišljali da putujete upravo peške? Petnaestogodišnji Podgoričanin je bez imalo premišljanja odlučio da krene na hodočašće, dugo čak 900 km. Andrija Đukić se priprema da počne avanturu koja će na određen način doprinijeti u lečenju obolele dece, prenosi Blic.

Živopisni krajolici Francuske i Španije prikazani u filmu “The way”, koji govori o hodočasniku Tomu, inspirisali su mladog Podgoričanina Andriju Đukića, da 20. juna krene na putovanje svog života, peške.

Baš kao glavni lik Tom, i Andrija će uz ranac, štapove i ostalu opremu, biti junak jedne slične, ali stvarne priče. Put svetog Jakova, koji unazad hiljadu godina, hodočasnici prelaze, počeće u francuskom gradu San Žan Pjed de Port, i vodiće sve do španskog Santijaga de Compostele. Citatom iz filma “Mi ne biramo život, već ga živimo”, petnaestogodišnji mladić je najavio da će pokušati da savlada veliki izazov koji ima i humanu notu, jer će celu avanturu pratiti akcija Milion koraka, putem koje će se prikupljati novac za decu kojoj je potrebno lečenje, pišu podgoričke Vijesti.

„Razmišljao sam na koji način mogu da pomognem deci kojoj je pomoć potrebna. Taj odgovor sam dobio u filmu “The way”. Ovo je taj odgovor. Ovaj kamen hodočasnici nose na put, i on predstavlja patnju i tugu onog ko ga nosi, što ću i ja da uradim, u Kruz de Fero, najviša tačka na putovanju. Ja ću na taj način simbolički, da ostavim njihovu bol na to mesto“, rekao je hrabri i humani Andrija Đukić.

 

 

Dijaspora.news/Infobrif

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top