All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

TESLA JE BIO OPSEDNUT BROJEM 3 “Ako vam je jasno značenje broja 3, 6 i 9 onda imate u svojim rukama ključ UNIVERZUMA“

Nikola Tesla bavio se raznim eksperimentima, mnogi od njih su bili misteriozni, ali najveća misterija je bio on sam.

Svi veliki umovi imaju neku opsesiju, ali Teslina je bila jedna od najintrigantnijih.

Uvek bi obišao oko zgrade tri puta pre nego što bi ušao, čistio je tanjire sa 18 salveta, živeo je u hotelskoj sobi, a brojeve soba je birao po tome da li mogu da se podele sa 3. Računao je sa deljivim stvarima oko sebe i uvek želeo da budu deljivi sa 3. Sve što je radio radio je u setovima od 3. Ali on nije jedini veliki um koji je bio opsednut ovim brojem. Poznato je da su mnogi umetnici, naučnici i književnici bili opsednuti brojem tri, jedan od najpoznatijih je Dante čije je remek delo “Božanstvena komedija” određeno ovim brojem.

 

Neki su smatrali da Tesline opsesije potiču od opsesivno-kompulsivnog poremećaja, drugi da je veoma sujeveran. Ipak, istina je daleko komplikovanija.

Ako vam je jasno značenje broja 3, 6 i 9 onda imate u svojim rukama ključ univerzuma – rekao je Tesla.

On nije bio opsednut jednostavno brojevima, već posebnim brojevima 3, 6 i 9. Tvrdio je da su ovi brojevi veoma bitni, ali niko ga nije slušao. Ali zašto baš ovi brojevi? Prvo moramo da razumemo da mi ne stvaramo matematiku, već je otkrivamo. To je univerzalni jezik svega što nas okružuje, a istovremeno i njegov zakon.

Postoje modeli koji se prirodno pojavljuju u univerzumu, oni koje smo otkrili u životu, galaksiji, formiranju zvezda, evoluciji i skoro svim prirodnim sistemima. Neki od tih modela nazivaju se Zlatni Racio i Sveta Geometrija.

Tesla je tvrdio da su ovi brojevi ekstremno važni, niko nije slušao. On je čak izračunao da su planete povezane s ovim brojevima. Veoma bitno mesto zauzimaju brojevi “binarnog sistema” čiji model funkcioniše tako što se počinje od jednog i nastavlja sa dupliranjem brojeva.

Ćelije i embrioni funkcionišu po istom sistemu.

Geniji su oni ljudi koji osećaju više od nas kako funkcionišu tajne funkcionisanja univerzuma i skoro svi su bili opsednuti brojem 3. Najpoznatiji među njima bio je Nikola Tesla.

Nakon svega ovoga, treba da se zapitamo, da li je broj tri božanski broj, kao što su verovali Tesla i Dante?

 

Pogledajte video:

(Dijaspora.news/ Izvor: telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top