All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Telo ubijene Slavice Kostić (37) već 5 meseci u Trstu zbog PAPIROLOGIJE

Telo Slavice Kostić (37) iz Kučeva, koju je ubio bivši suprug Dragoslav Kostić (61), već pet meseci se nalazi u mrtvačnici u Trstu zbog papiroloških peripetija, saznaje Kurir. Problem je nastao zbog toga što istražni organi još uvek nisu utvrdili gde je Slavica ubijena – u Italiji, gde je živela, ili u Sloveniji, gde je njeno telo nađeno.

Čitavu zbrku oko transportovanja Slavičinog tela napravio je Dragoslav Kostić, osumnjičen za svirep zločin. Kako saznajemo, on je tokom istrage više puta menjao iskaz o tome gde je usmrtio Slavicu i tako zakomplikovao birokratsku proceduru.

Ubica opet menjao iskaz

– Slavičin nestanak prijavljen je 24. aprila u Trstu, a njeno telo nađeno je u junu u kamenolomu u Kreplju, na samoj granici Italije i Slovenije. Njena porodica je više puta upućivala apele italijanskom pravosuđu za dopremanje posmrtnih ostataka u Kučevo, a odobrenje za to je izdato još u julu. Telo nije dopremljeno zbog komplikovane papirologije, jer je Dragoslav Kostić tokom istrage rekao da ju je ubio u njihovoj kući u Trstu, a onda je promenio priču i kazao da ju je ubio u Sloveniji, gde je telo i nađeno. Prema tome, i dalje se ne zna koja država treba da izda posmrtni pasoš Slavici – prenosi portal TPK njuz.

Milada Trujić, Slavičina majka, kaže za Kurir da je očajna zbog toga što ne može da sahrani svoju ćerku i poseti joj grob.
– Teško mi je, ali nemam kud. Moram da čekam i da budem jaka. Dragoslav nije normalan čovek. Nije mu bilo dovoljno što me je ostavio bez deteta, nego sada zbog njega ne može ni da počiva u miru, već njeno telo stoji zamrznuto u hladnjači – kaže Milada.

Teški dani za majku

Ona dodaje da proživljava strašan period, ali da se nada da će italijanski sud uskoro odobriti dopremanje Slavičinog tela u Srbiju.
– Da barem mogu da je sahranim, pa da znam gde joj je grob. Da odem da joj zapalim sveću, da joj odnesem nešto da stavim kraj nje. Volela bih da mogu da se iskukam i isplačem kraj nje – očajna je majka.

Suđenje

KOSTIĆ ĆE SE NAGODITI?

Suđenje Dragoslavu Kostiću zakazano je za 3. mart 2017. pred sudom u Trstu.
– Dragoslav će se najverovatnije nagoditi sa sudom. U tom slučaju mu preti kazna od pet do sedam godina robije – kaže naš izvor.

Dragoslav Kostić

Dragoslav Kostić

kurir.rs/Marija Ivanov

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top