All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Sveti Vasilije okupio zemljake

Članovi Srpskog kulturnog centra Bremen, u istoimenom gradu, su proslavili svog zaštitnika na dan Svetog Vasilija Ostroškog okupljeni u svojim sveže renoviranim prostorijama pod ikonom sveca. Slavski kolač je pripremila porodica Ivane i Aleksandra Nikolića.

Bremenski paroh protojerej Saša Momirović osveštao je slavska znamenja. Nakon lomljenja slavskog kolača čestitao je slavu i poželeo puno uspeha u daljem radu. On je takođe pohvalio slogu koja vlada među članovima i njihov trud da se u lepo uređenim prostorijama okuplja mnogo sunarodnika oko različitih sadržaja.

Za bogatu slavsku trpezu su se pobrinuli mnogi članovi udruženim snagama, a za pečenje Marinko Jeremić, dugogodišnji, kako on sam kaže, pomagač u crkvi i Srpskom kulturnom centru. Za Borislava Markovića, koji je predsednik SKC Bremen, okupljanje je bila odlična prilika za razgovore oči u oči, koji su uglavnom bili prijatni.

Na slavu su došle mnoge porodice u punom sastavu, roditelji i deca.

– Svetac nas je lepo okupio. Velika sala nam je puna. Sve je prijatno i opušteno – rekla nam je Ivana Nikolić.

 

Kolač lomio predsednik Borislav Marković sa sveštenikom

 

 

Gosti iz Ahima
Bio je tu i najstariji član SKC Bremen Milan Đokić koji je prevalio osamdesetu, ali je još dobrog zdravlja i vedrog duha.

Na slavu su došli i gosti, članovi kluba Jedinstvo iz obližnjeg gradića Ahima zajedno sa svojim predsednikom Darkom Jovanovićem.

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top