All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

SVEŠTENIK JE UHAPŠEN ZBOG TRGOVINE EKSPLOZIVOM! Nisu ga pritvorili, za to što je na slobodi IMAJU OBJAŠNJENJE

Bojan Glišić (38), sveštenik Dabrobosanske mitropolije koji je uhapšen zbog trgovine eksplozivom, biće pušten da se brani sa slobode.

To je potvrđeno u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu nakon što je završeno Glišićevo ispitivanje.

– MUP RS je protiv Glišića podneo izveštaj tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Budući da su iz izveštaja već dostavljeni svi dokazi protiv osumnjičenog, predmetni tužilac je ocenio da ne postoje razlozi za predlaganjem mere pritvora i Glišić će biti pušten da se brani sa slobode – navode u Tužilaštvu.

Glišić je uhapšen juče u okviru akcije „Lotika“ kada je prikrivenim inspektorima Uprave za teški i organizovani kriminal MUP RS prodao određenu količinu eksploziva.

– Istražioci su određeno vreme pratili sveštenika, jer su imali informacije da se bavi nedozvoljenom trgovinom oružjem i eksplozivom, koje je uglavnom prodavao na području Federacije BiH. Razlog tome verovatno leži u činjenici da je dugo službovao u Zenici, pre nego što je prebačen u crkvu u Borikama kod Rogatice – kaže izvor blizak istrazi.

Čim je primopredaja izvršena, Glišić je uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu.

 

 

Dijaspora.news/(Espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top