All for Joomla All for Webmasters
Srbija

SVAKA ČAST! Ovaj SRBIN je stvorio nešto što će SPASITI MILIONE LJUDI! (VIDEO)

Na nedavno održanom međunarodnom kongresu posvećenom novim energetskim tehnologijama predstavljena su i rešenja iz Srbije, a dvostepeni oscilator sa pogonskim klatnom, izum Veljka Milkovića imao je najzapaženiju prezentaciju!

Već duži niz godina u Švajcarskoj, Austriji i Nemačkoj održavaju se tradicionalni međunarodni stručni skupovi na temu alternativnih izvora energije.

Konferencije ovog tipa, u organizaciji izdavačke kuće Jupiter-Verlag i brojnih strukovnih udruženja iz ovih zemalja, predstavljaju mesto susreta svih onih čiji je zajednički cilj da svetu predstave čiste tehnologije i potpuno nova rešenja na polju energetskih tehnologija.

Tako je proteklog vikenda, od 30. do 31. maja u Štutgartu, glavnom gradu savezne pokrajine Baden-Virtemberg i jednom od vodećih nemačkih industrijskih centara, održana tehnološka konferencija pod nazivom “Energetski projekti za novi svet” koja je bila posvećena novim energetskim projektima i ekološkim rešenjima koja nude održivi razvoj.

Konferencija je okupila brojne inžinjere, entuzijaste i kompanije koje se bave energetikom i istraživanjima na polju novih tehnologija.

Tako je publika imala prilike da sazna o novim istraživanjima na polju elektromagnetizma, gravitacije, energije svemira itd. čija primena bi mogla da dovode do revolucije u energetici i industriji.

U radu kongresa ove godine po prvi put učestvovao je i poznati srpski istraživač i pronalazač akademik Veljko Milković. Akademik Milković dobio je poziv organizatora da kao specijalni gost predstavi nemačkoj publici svoja tehnološka rešenja i istraživačke rezultate.

Tako je nemačka publika dobila priliku da se direktno upozna sa inovativnim rešenjima na polju oscilacija koja dolaze iz Srbije.

Uz Milkovićevu ličnu video poruku koja je puštena učesnicima skupa u kojoj je naglasio važnost istraživanja mehaničkih oscilacija koja su se eksperimentalno i praktično pokazale efikasnije od rotacija i dosadašnjih tehnologija baziranih na rotacionim uređajima (turbine, rotori, zamajci, zupčanici…) predstavnici Istraživačkog centra VEMIRC predstavili su karakteristike i prednosti dvostepenog oscilatora kao izvarednog izuma koji se aktivno istražuje na svim kontinentima.

Tokom jednočasovne prezentacije, publici su predstavljeni dosadašnji rezultati istraživačkog rada na polju dvostepenih oscilacija.

Publika je imala prilike da vidi brojna tehnička rešenja i predloge za primenu na polju vodosnabdevanja, navodnjavanja i proizvodnje električne energije što je izazvalo pozitivnu reakciju i oduševljenje publike.

Prikazani su i brojni istraživački poduhvati i praktične primene ovog pronalaska koji se odvijaju u zemljama širom sveta što je publika znala da proprati gromoglasnim aplauzima.
Po mišljenju organizatora i učesnika kongresa prezentacija o Milkovićevom radu ostavila je najbolji utisak i apsolutni je “pobednik” ovogodišnjeg skupa. Akademik Milković učestvovaće krajem meseca i na naučnoj i tehnološkoj konferenciji u Americi u Coeur d’Alene, glavnom gradu države Ajdaho, gde će na poziv tamošnjih organizatora i američkoj publici predstaviti svoje predloge čistih energetskih rešenja.

Ovogodišnji višestruki pozivi za učestvovanje na međunarodnim skupovima samo su još jedna potvrda izuzetnosti i važnosti koja se u svetu pridaje tehnološkim rešenjima Veljka Milkovića.

Po mišljenju brojnih domaćih i stranih naučnika ovde se radi o pronalasku koji je dao gotovo revolucionarni doprinos energetskom stanju sadašnje tehnike.

Akademik Veljko Milković, jedan od naših najpoznatijih i najuspešnijih istraživača i izumitelja pobudio je veliku pažnju domaće i svetske javnosti svojim višedecenijskim istraživačkim radom i svojim otkrićima na polju energetike i ekologije.

Izumi, patenti i istraživanja Veljka Milkovića, prezentovana tokom prethodnih godina, privukli su tako interesovanje celog sveta, a više hiljada pojedinaca i brojne kompanije, organizacije i univerziteti počeli su da praktično koriste Milkovićeve eko-inovacije u svom radu i istraživanjima.

Akademik Veljko Milković je međunarodno nagrađivani istraživač i pronalazač iz Novog Sada sa interesovanjima za prošlost, ekologiju, čiste tehnologije i futurističke projekte. U ovom momentu, poseduje oko 116 pronalazaka i 31 odobren patent od kojih su neki u višegodišnjoj primeni.

Milković je “otac” tehnologije pumpe sa klatnom, sistema za vodosnabdevanje i navodnjavanje sa pogonskim klatnom koje više desetina puta olakšava ispumpavanje fluida. Za svoj višedecenijski rad dobio je brojna priznanja u zemlji i inostranstvu.

Na izložbi EKSPO-INVENT 2015. koju je organizovao Savez pronalazača Srbije, u okviru 59. međunarodnog sajma tehnike od 11-15. maja 2015., odlukom žirija kojim je predsedavao prof. dr Marko Todorović, Veljku Milkoviću uručena je zlatna medalja “Nikola Tesla” za pronalazak “Ručne pumpe za vodu sa klatnom”.

Grupa intelektualaca i organizacija iz zemlje i inostranstva pokrenula je tokom 2014. godine inicijativu za kandidaturu Veljka Milkovića za najprestižniju naučnu nagradu – Nobelovu nagradu za fiziku za naučni dopinos otkriću novih pojava u mehanici i spoznaji prednosti upotrebe dvostepenih oscilacija i pogonskog klatna.

Pored začetnika ove inicijative, podršci predlogu da akademik Veljko Milković bude kandidovan za najviše naučno priznanje na svetu pridružio se i Grad Novi Sad.

(Dijaspor.news/beograd.in)

POGLEDAJTE VIDEO:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top