All for Joomla All for Webmasters
Srbija

SUBOTIČANI U ŠOKU: Migranti su nam upali usred ručka i OTELI HRANU iz frižidera!

Sedeli smo za stolom i jeli kad su na vrata hrupili migranti. Ništa nisu rekli, došli su do frižidera, pokupili hranu i izašli iz kuće. Ostali smo zabezeknuti, kaže meštanka

Po tridesetak migranata često zauzme sedišta gradskog prevoza, a Subotičani već znaju da su to grupe koje ne žele u prihvatilište, gde imaju obezbeđenu i hranu i druge stvari, nego se kreću prema Kelebiji ili Horgošu, a ponekad prema Kanjiži. Kad nemaju kud, idu prema naseljima Aleksandrovo i Hajdukovo, gde u šumarcima nalaze zaštitu i pale vatru da bi se ogrejali i nešto pojeli.

Siđu u centru Subotice da bi promenili autobus, a manje ili veće grupe okupljaju se na železničkoj stanici. Kako je nedavno istakao Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, u prihvatilištu ih trenutno boravi oko 140.

Protekle sedmice, u porodičnoj kući prema Kelebiji, višečlana porodica, s bakom, majkom i decom, ostala je preneražena, sa zalogajem u ustima, usred ručka, od iznenadne posete pet-šest migranata.

– Sedelo je nas petoro za stolom, stara majka, deka, dvoje dece i ja, kad su se vrata otvorila i na njima se pojavilo petoro-šestoro nepoznatih tamnoputih ljudi. Ništa nisu rekli, samo su otvorili vrata, dvojica su došla do frižidera, pokupila hranu iz njega i izašla iz kuće. Sve se desilo za nekoliko minuta, bez ijedne reči. Ostali smo zabezeknuti. Nije nam ni palo na pamet da trčimo za njima, ma nismo stigli ni da se uplašimo, a već su otišli. Nije nam žao hrane, nego smo kasnije mislili šta bi se desilo da su bili agresivni. Nismo to ni prijavili policiji, ne želimo nikakve neprijatnosti, a od tada zaključavamo kapiju i usred bela dana – kaže meštanka koja je zamolila za anonimnost.

Umesto u Prihvatnom centru, veliki broj migranata dane i noći provodi na ulici, a spas od hladnoće pronalazi u praznim kućama u prigradskim naseljima, na obodu grada. Uglavnom ne prave veće probleme, ali iza sebe često ostave polupane prozore, uništeno pokućstvo i gomilu smeća. U vikendicama blizu Hajdukova, u više slučajeva, grupe migranata su provalile u te prostorije, u kojima zimi domaćini ne borave.

– Svako ko pričini štetu na tuđoj imovini biće kažnjen u skladu sa zakonima naše zemlje. Mi uvek brinemo o našim građanima, ali mora se i sa sigurnošću utvrditi da li su štetu zaista pričinili migranti. Građani treba odmah da pozovu policiju, ukoliko su zaista u pitanju migranti – upozorio je Nenad Ivanišević.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top