All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

STRAVIČNA NESREĆA NA GRADILIŠTU BEOGRADA NA VODI: Poslovođa i geometar pali sa 22. sprata, pogrebna kola odnela tela poginulih radnika

Na gradilištu Beograda na vodi jutros, nešto posle 9.30 časova, poginula su dva radnika, saznaje Kurir. Oni su pali sa ploče na 22. spratu Kule B koja je u izgradnji.

Reč je o visini od oko 65 metara, a kako Kurir nezvanično saznaje, jedan je poslovođa S. D., a drugi geometar A. Š. Nesrećni radnici imali su 26 i 41 godinu. Navodno i nezvanično, do nesreće je došlo kada je propala oplata, privremena konstrukcija, koja beton drži na mestu prilikom livenja dok ne očvrsne.

Kako Kurir nezvanično saznaje, dvojica poginulih bili su zaposleni u kooperantskoj firmi koja radi za Strabag. Poslovođa i pomoćnik geometra prošli su kompletnu obuku, imali su punu opremu i bili uredno prijavljeni.

1 / 5 FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ
 Nešto posle 12 časova na mesto nesreće stigla su pogrebna kola i ponovo Hitna pomoć jer je najverovatnije nekom pozlilo.
FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Pogrebna kola su potom odvezla tela nastradalih radnika.

FOTO: ČITALAC KURIRA

Zasad nisu poznate tačne okolnosti kako je došlo do ove stravične nesreće osim da su pali sa više od 65 metara visine. Uviđaj i istraga su u toku.

Na mestu tragedije odmah su obustavljeni radovi. Na licu mesta su hitna pomoć i petora kola policije sa ekipom forenzičara – svi su odmah došli, ali nesrećnim ljudima nije bilo spasa.

FOTO: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

Potvrda i iz Hitne pomoći

Na gradilištu Beograda na vodi jutros su poginula dva radnika, izjavio je za Tanjug portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac. Prema njegovim rečima, dvojica radnika pala su sa “Strabagove” zgrade, a poziv je upućen hitnoj službi u 9.42 časova. Ekipe koje su izašle na teren pronašle su tela dvojice radnika i konstatovala smrt.

 

(dijaspora.news/Kurir.rs/J.Rafailović/Foto: Čitalac Kurira/Foto: Vlada Šporčić)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top