All for Joomla All for Webmasters
hronika

STEFAN (20) STAO DA POMOGNE, POKOSIO GA PIJANI VOZAČ BMW, A ČOVEK KOME JE MENJAO GUMU POBEGAO! Majka se vraćala iz noćne smene i ugledala mesto nesreće

Stefan Kocić (20) poginuo je u četvrtak oko tri sata ujutru na ulazu u Nišku Banju, dok je pomagao nepoznatom čoveku da promeni gumu na kolima. Na njega je automobilom BMV naleteo vozač D. M. (27), koji je, kako nezvanično saznajemo, imao 2,2 promila alkohola u krvi.

Policija ga tereti i za niz saobraćajnih prekršaja, jer je registracija za BMV kojim je upravljao istekla još pre godinu dana. Prema informacijama iz MUP, utvrđuje se gde je D. M. bio pre nesreće jer je više puta menjao iskaz, ali pretpostavlja se da je bio u provodu.

Sa mesta nesreće, malo nakon nemilog događaja, pobegao je vozač “zastave 101” kome je pukla guma. On je, saznaju Novosti, vozio neregistrovani auto, takođe pod dejstvom alkohola, a pritom je bio zaustavljen na mestu koje nije predviđeno za to. Kako su nam rekli očevici, reč je o muškarcu starom oko 30 godina. U PU Niš kažu da zasada nemaju informacije o čoveku iz “stojadina”.

Biljana Kocić, majka nastradalog mladića, u šoku posle stravičnih vesti, jedva govori.

 

– Vraćala sam se iz noćne i videla Hitnu pomoć i policiju, pa sam shvatila da se nešto dešava – priča Biljana.

– Među okupljenima sam spazila supruga i sledila se, ali nisam ni slutila na ono najgore. Pitala sam da li će Stefana operisati, hoće li se izvući, da li je lakše povređen. Nadala sam se… ali muž je samo spustio pogled i zaplakao. Neko je tada rekao da je moj sin poginuo na licu mesta.

Kako je ispričala Biljana, njen sin je toga jutra završio noćnu smenu i krenuo sa kolegom do benzinske pumpe da kupi sok i cigarete. Vraćajući se kući, video je zaustavljenog “stojadina” i muškarca koji ih je zamolio da mu pomognu da zameni gumu. U trenutku dok je držao točak, velikom brzinom, direktno na mladića, naleteo je auto za čijim je volanom bio D. M.

 

– Stefan je naravno pritrčao da pomogne. Kao i uvek svima, uvek je prvi bio tu da se nađe ljudima u nevolji. Skoro je dao poslednji dinar čoveku bez ruku i nogu koji prosi ispred stanice u centru. Kada je ušao u prevoz, nije imao para da plati kartu, pa ga je kontrola kaznila. Rekao mi je: “Pa šta, barem sam pomogao čoveku”. Eto to je bio moj Stefan – jecajući nam je ispričala majka Biljana, ljubeći sliku svog mezimca.

Skrhkana od bola, Stefanova starija sestra Milica pokušavala je da smiri očajnu majku, a i sama u neverici da je njen mlađi brat nastradao i to čineći dobro delo.

– Iako je Stefan mlađi i od sestre i mene, on je oduvek nekako bio zrelijih shvatanja. Odmah posle srednje škole se zaposlio u pekari i tamo vrlo brzo postao šef. Bez njega posao nije mogao da krene. Imao je velike snove, želeo je da polaže za vozačku dozvolu, da započne svoj biznis. Sve to mu je u trenu uskraćeno u jednoj sekundi i zahvaljujući ljudskoj nemarnosti – pričala je Milica grcajući u suzama.

IZ BOLNICE U POLICIJU

OD zadobijenih povreda Stefan je preminuo na mestu, dok je D. M. sa lakšim povredama prevezen u Urgentni centar, ali je ubrzo pušten. Nakon toga mu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

 

 

 

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Novosti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top