All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Šta Hrvati tačno žele novim zakonom po kom je SRBIJA AGRESOR? (VIDEO)

Aleksandar Vučić je izjavio sinoć da predlog Zakon o braniteljima, u kojem se Srbija navodi kao agresor, otvara Pandorinu kutiju…

Oko novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja digla se poprilična buka, kritikovao ga je i predsednik Vučić kada su pale i teške reči, ali po svemu sudeći, rasplet situacije ipak će ići u korist veteranima “Domovinskog rata”.

U hrvatskom Saboru se raspravlja o predlogu novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz rata u Hrvatskoj ” i članovima njihovih porodica, a iz najvišeg vrha srpske vlasti već su upućena upozorenja da ovaj akt, ukoliko bude usvojen, može ozbiljno narušiti i onako krhke odnose dve države.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio sinoć da predlog Zakon o braniteljima, u kojem se Srbija navodi kao agresor, otvara Pandorinu kutiju, jer će se onda ovde doneti još 500 zakona o tome šta je urađeno Srbima u Jasenovcu, Oluji…

Vučiću je uzvratio Vladimir Šeks i nazvao ga četnikom koji se ne treba mešati u hrvatske zakone, a u Vučićevu odbranu stao je Milorad Pupovac, koji je rekao da bi bilo bolje da to nije ni video ni čuo.

– Srpski predsednik sigurno ne treba da se meša u hrvatski zakon, ali ako se tiče međudržavnih odnosa, ako se tiče politike obnove poverenja, onda može izraziti svoje mišljenje – jasan je Pupovac

Ministar branitelja ne misli tako i poručuje da je Hrvatska “samostalna i suverena država stvorena i odbranjena u Domovinskom ratu, zahvaljujući hrabrosti hrvatskih branitelja, kojima se treba odužiti – poručio je ministar Tomo Medved.

A evo zašto se oko novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja digla tolika buka. Naime, u Zakonu stoji da su agresiju nad Hrvatskom izvršile Srbija, Crna Gora, JNA, paravojne jedinice iz BiH uz veliki broj pripadnika srpske nacionalne manjine iz Hrvatske, piše Dnevnik.hr.

Evo koja to prava branitelji i njihove porodice mogu ostvariti:

– Registar branitelja neće biti javan.

– Vratiće se institut mesečne novčane naknade za nezaposlene.

– Ukinuće se ograničenja za javni najam.

– Povećaće se korišćenje broja nekretnina u državnom vlasništvu koje se ne koriste, a u kojima bi branitelji mogli da žive.

– Omogućiće im se raniji odlazak u penziju.

– Porezne olakšice isplaćivaće se poslodavcima koji zaposle decu smrtno stradalih ili nestalih branitelja.

Kako je najavljeno, Vučić će početkom novembra posetiti Zagreb, kada će se verovatno dodatno razgovarati o ovim trenutno vrlo zategnutim odnosima dveju zemalja.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top