All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

SRUŠIO SE PUTNIČKI AVION SA 189 LJUDI, STRAHUJE SE DA NEMA PREŽIVELIH: Najnoviji Boingov model pao u more blizu Indonezije! U njemu bila i 23 vladina zvaničnika! (FOTO, VIDEO)

Putnički avion indožanske kompanije “Lajon er” koji je baš bio poleteo iz Džakarte srušio se u more sa 189 putnika i članova posade, saopštio je zvaničnik ministarstva saobraćaja Indonezije.

Indonežanska aviokompanija je saopštila da je potpuno nov avion, koji je oko 6.20 sati po lokalnom vremenu poleteo ka Pangkal Pinangu na ostrvu kod Sumatre, prevozio 181 putnika, među kojima jedno dete i dve bebe, kao i osam članova posade.

U avionu su se nalazila i najmanje 23 vladina zvaničnika koji su, kako je rekao portparol kontrole leta, tražili da se avion vrati i pre nego što je izgubljen kontakt s letelicom.

FOTO: REUTERS

To je prvi pad za Boingovog novog modela 737 MAX 8.

 Fozo:twitter

“Potvrđeno je da se srušio”, rekao je Jusuf Latif, portparol indonežanske agencije za spasavanje.

Avion je bio na putu od glavnog grada Indonezije Džakarte do grada Pangkal Pinang na Sumatri, na letu koji traje nešto duže od sat vremena.

Latif je rekao da je avion izgubio kontakt sa kontrolom letenja oko 13 minuta po poletanju i srušio se u more.

Avion je zatražio hitno sletanje gotovo odmah nakon što je poleteo, a vlasti izgubile kontakt nakon toga.

Prema prvim informacijama avion pao u more neposredno uz obalu Indonezije.

Avion je nedavno izrađen, i imao je oko 800 sati letenja, izjavio je šef indonežansog nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja (KNKT) Soerjanto Tjahjono.

“Lion er” je potvrdio da je avion bio ispravan i da je u njemu bila iskusna posada.

Vlasti su saopštile da neće spekulisati o uzrocima tragedije dok se crna kutija ne pronađe i ne dobiju snimak sa kontrolne službe za kontrolu letenja, rekao je Tjahjono.

Pronađeni su ostaci aviona, uključujući i sedišta, koji su plutali u blizini objekata koji pripadaju indonežanskoj državnoj naftnoj kompaniji, izjavio je službenik kompanije.

Pokrenuta je operacija za pretragu i spašavanje, a ronioci su poslati da potraže moguće preživele u potopljenoj olupini.

Objavljen je video koji pokazuje brojna plovila koja se približavaju lokaciji nesreće. Nijedan preživeli nije viđen na snimcima.

Ovo je najgora avionska nesreća u Indoneziji otkako se avion “ErEjžije” iz Surabaje ka Singapuru” srušio u more decembra 2014, kada je poginulo 162 ljudi koliko ih je bilo u letelici.

“Lajon er” je jedna od najmlađih i najvećih aviokompanija u Indoneziji”.

(dijaspora.news/RT)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top