All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

ŠOK IZJAVA HRVATSKOG PREMIJERA! Novinarka mu je postavila pitanje, a dobila je ŠOVINISTIČKI ODGOVOR o kom priča zemlja! (VIDEO)

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je juče posle sastanka u HDZ-u, na kome se raspravljalo o novoj velikoj aferi njegovog zamenika, krajnje neprimereno odgovorio na pitanje novinarke RTL-a Damire Gregoret.

Naime, posle sastanka Plenković je izašao pred okupljene novinare i odgovarao na postavljena pitanja.

Posle niza pitanja o činjenici da je, prema policijskim dokumentima, Plenkovićev zamenik Vaso Brkić kriminalcima dojavljivao informacije da su pod policijskim nadzorom, novinarka je Plenkovića pitala da li mu je to sve normalno, odnosno, uobičajeno, na šta je usledio odgovor premijera: “Slatki ste, Damira”.

Takav premijerov odgovor izazvao je negodovanje po društvenim mrežama, a deo korisnika je takav odgovor Plenkovića proglasio seksističkim.

 

“Takav komentar, umesto odgovora na pitanje potpuno je neprimeren i šokantan, a najviše govori o onome ko ga izgovara. U ovom slučaju radi se o premijeru koji tako nešto baš nikad ne bi smeo da dopusti. Problem je što takvi komentari žene, koje su i dalje u neravnopravnom položaju, mogu dodatno obeshrabriti. Mene svakako ne. I dalje ću, u svakoj prilici, postavljati sva važna, samo ne slatka pitanja”, rekla je Gregoretova.

(dijaspora.news/index.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top