All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

ŠOK! BOSANCI SRUŠILI KULE BLIZNAKINJE Teroristi koji su izvršili napad na Njujork 11. septembra isplanirali akciju u BiH! Galijašević: Bin Ladenu i bratiji državljanstvo dali isti oni koji traže CELOVITU BOSNU (VIDEO)

Osama bin Laden, šeik Halid Muhamed, Abu Musab al-Zarkavi (osnivač Islamske države), Muhamed Ata… Ovo su samo neki od terorista uz čija je imena na Interpolovim poternicama od najvećeg prioriteta stajao dopis da su bili državljani Bosne i Hercegovine.

“Bosanci” su redom postali od 1994, a dokumenta – lične karte i pasoše, davali su im isti ljudi koji su minulog vikenda u Sarajevu promovisali nove programske ciljeve SDA, zamaskirane izgradnjom “celovite” Bosne.

Ovo otkriva, za Novosti, Dževad Galijašević, stručnjak za borbu protiv terorizma i čovek čija su istraživanja potvrdile najmoćnije obaveštajne zajednice sveta. Naglašavajući da je jedan od dvojice današnjih lidera SDA – Šefik Džaferović, 30. aprila 1994. potpisao papire po kojima šeik Halid Muhamed dobija putna dokumenta BiH, naš sagovornik navodi da je reč o osobi koja je bila “mozak” napada na Ameriku.

Ukazuje i da su operativci Al Kaide usred Bosne, nedaleko od Maglaja, spremali teroristički napad, koji je za posledicu imao 11. septembar:

“Šeik Halid Muhamed, koji će se naći pred Vojnim sudom u Gvantanamu 11. januara 2021, bio je prijavljen na adresi sarajevske opštine Stari grad, (Ulica Abdesthana 4), a 29. novembra 1995. godine njegovo prebivalište registrovano je i u Zenici, u Ulici Armije BiH 13”.

 

Bin Laden je bio zaveden kao stanovnik u sarajevskoj opštini Centar 1996. godine pod brojem 10.907, a prijavljena adresa stanovanja bila mu je Malta broj jedan. Pasoš mu je izdao jedan od ključnih islamističkih zvaničnika u BiH Huso Živalj. Bin Laden i njegovi najviši oficiri u Bosni su imali sigurnu kuću do 2001. Muhamed Ata, prvi operativac grupe od 19 osoba koja je napala Njujork, akciju je planirao u vehabijskoj zajednici u selu Bakotić, osam kilometara od Maglaja.

Podsećajući da je Bakir Izetbegović na pomenutom sarajevskom kongresu govorio i o “nepravednim suđenjima” nekadašnjim komandantima Armije BiH, naš sagovornik posebno navodi slučaj Sakiba Mahmuljina.

“Priča o Mahmuljinu pod čijom komandom su ratovali islamisti iz odreda “El mudžahedin”, zapravo je “zavesa” koja treba da sakrije ratnu Džaferovićevu prošlost, jer je on tokom 1994. i 1995. bio načelnik Službe javne bezbednosti u Zenici kada su u ovom gradu mudžahedini imali kampove. On je znao i za sve zločine nad Srbima”, kaže Galijašević.

Dokumentujući događaje iz Zenice 1994, Galijašević navodi da je DB BiH, prvo samostalno, a potom sa Armijom Federacije, “zabeležila” zločinačko delovanje mudžahedina, kao i telefonske kontakte koje je njihov štab imao sa Bin Ladenom i drugim Al kaidinim vođama. Pokazujući nam brojeve telefona Osame Bin Ladena, Abu Hamze, Al Zarkavija, terorista koji su komandovali i odredom “El mudžahedin”, Galijašević otkriva da je većina tih brojeva bila registrovana u Engleskoj, a zabeležena prisluškivanjem upravo iz Zenice.

 

“Džaferović ništa nije preduzimao kada su na teritoriji Zenice mudžahedini klali zarobljene Srbe tokom 1994. i 1995.”, dodaje Galijašević.

Kako navodi, kada je u pitanju napad Al-Kaide na Njujork, vodili su ga piloti Navas el Hazmi Halid i Almi Har Tik sa dvojnim državljanstvima – saudijskim i bosanskim, dok je terorista, koji je kao svedok saradnik otkrio kako je izveden napad 11. septembra, takođe po papirima “Bosanac”.

“Ubica Arid Uka, koji je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva dva američka vojnika na aerodromu u Frankfurtu bio je, takođe, sveti ratnik u BiH. Halid Masud koji je pre dve godine automobilom gazio ispred Vestminsterske palate u Londonu ratovao je u “El mudžahedinu”, dok su se osumnjičeni za teroristički napad u metrou u istom gradu, krili u najvećoj džamiji u Sarajevu”, zaključuje Galijašević.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Novosti

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top