All for Joomla All for Webmasters
Društvo

SKANDAL U PODGORIČKOJ ŠKOLI: Djevojčica drugarici stavila nož pod grlo, pjevala ustaške pjesme, napala druge učenike…

Nedopustivo je pasivno ponašanje uprave škole i nastavnog kadra. Zadnji je čas da reaguju nadležne inspekcije i resorna ministarstva, dok posledice ne budu još veće

Antisrpska histerija u crnogorskom društvu, nažalost, nije zaobišla ni osnovne škole, piše portal IN4S.

Dokaz su dešavanja u Osnovnoj školi „Dragiša Ivanović“ u Podgorici, gdje su učenici srpske nacionalnosti bili izloženi verbalnim, ali i fizičkim napadima.

Glavni akter ovog skandaloznog dešavanja je učenica osmog razreda K.P. koja je prvo pjevala ustašku pjesmu „Čavoglavu“ ispred zbornice i to u prisustvu dežurnog nastavnika M.B.

Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste da tim povodom nije reagovao niko od nastavnog kadra, piše ovaj portal

To kao da je dalo „vjetar u leđa“ K.P. koja je narednog dana donijela nož u školu i u učionici ga stavila pod grlo učenici J.P. Nastavnica je odmah prekinula čas i pozvala razrednu S.B. ali nije bilo efekta.

Narednog dana nastavlja se skandalozno ponašanje učenice K.P. koja je, u učionici, napala učenike J.P., B.I, P.Š. i J.J. koje je udarala pesnicama i nogama.

To već nije moglo da prođe bez odgovora, pa su sjutradan u školu došli roditelji napadnutih učenika. Međutim, umjesto da se situacija smiri, dolazi do konflikta sa roditeljima K.P., a nemile scene ponovo su se dešavale unutar škole pred očima brojnih učenika.

Sve ovo nije bilo dovoljno da učenica K.P. prestane sa provokacijama i napadima, već je uslijedio atak na učenika D.Đ. kome je zaprijetila: „Vidjećeš ti, Srbine, šta te čeka“.

Nakon što je reagovala majka učenika D.Đ. i poručila učenici K.P. da joj tako nešto ne pada na pamet, jer će joj biti uzvraćeno. Situacija se nakratko smirila, da bi potom uslijedila nova provokacija.

Naime, učenica K.P. u školu donosi improvizovane letke, rukom pisane, koje je dijelila po razredu, a na kojima piše: „Marš, Srbi, napolje. CG upravljaju Hrvati“.

Takođe, i na dodjeli svjedočanstava K.P. je nastavila „po starom“, pa je u učionici unijela hrvatsku zastavu, a učenicima D.Đ. i J.P. kazala: „Pose… vam se na Vidovdan“. Ona je, tom prilikom, pored šahovnice, u školu unijela i alkohol.

Majka učenika D.Đ. kazala je novinaru IN4S da je ovakvo ponašanje više nego nedopustivo i za svaku osudu.

–Smatram da je stvar otišla predaleko, a posebno što se dešava u Osnovnoj školi. Konflikti iz društva se prenose na škole, a posebno su ugrožena djeca srpske nacionalnosti. Nedopustivo je pasivno ponašanje uprave škole i nastavnog kadra. Zadnji je čas da reaguju nadležne inspekcije i resorna ministarstva, dok posledice ne budu još veće, kazala je majka učenika, dodajući da istovremeno poziva i Ambasadu Srbije u Podgorici da pomno prati ovaj slučaj.

Portal IN4S je pokušao da dobije komentar od nadležnih u OŠ „Dragiša Ivanović“, ali se oni nijesu javljali na redakciji dostupne telefone.

Takođe, zatražili smo komentar od Ministarstva provjete, ali do objavljivanja ovog teksta odgovora iz resora kojim upravlja Damir Šehović nije bilo.

 

Dijaspora.news/volimpodgoricu.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top