All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

SKANDAL U BUDVI: Budvanka htela da pusti himnu Crne Gore, sugrađanin joj besno razlupao kasetofon

Budvanska policija podnela je prekršajnu prijavu protiv Budvanina D.I. zbog incidenta koji se dogodio sinoć u Budvi uoči početka poetske večeri srpskog pesnika Matije Bećkovića.

Do nemilih scena došlo je kada je Budvanka D. Lj. pokušala da na svom zvučniku pusti crnogorsku himnu “Oj svijetla majka zoro”, da bi joj nakon toga prišao D. I. i polomio zvučnik.

Policiji je prijavljen ovaj incident, a organizatori večeri su najavili će podneti budvanskoj policiji prijavu protiv D. LJ. koja je pokušala, kako tvrde, da remeti održavanje manifestacije.

Uprava Javne ustanove “Biblioteka Budve”, uoči gostovanja Bećkovića uputila je pismo Centru bezbednosti Budve, jer se na društvenim mrežama stvarala negativna atmosfera.
Kako su tada saopštili, pojedinci navodno najavljivali da će Bećkovića gađati jajima i paradajzom.

Bećkovićev nastup na festivalu “Ćirilicom” izazvao je brojne polemike u Crnoj Gori, budući da je više javno kazao da ne priznaje državu Crnu Goru, crnogorski jezik i pismo. Crnogorce je nazivao šakom jada, a onima koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, Bećković je poručivao, da im je ostalo samo još da promene pol.

(dijaspora.news/CDM)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top