All for Joomla All for Webmasters
Društvo

SAV PAKAO MARIJE LUKIĆ ZBOG NASILNIKA JUTKE “Život mi je jeziv, nigde ne idem sama, iseliću se iz Brusa”

Horor za Mariju Lukić, trenutno najpoznatiju srpsku žrtvu sekuslanog zlostavljanja svog bivšeg šefa i bivšeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, ne prestaje.

Jučerašnje deljenje ispred suda u Brusu njenih eksplicitnih fotografija, koje je neko uzeo sa njenog Fejsbuk profila i montirao, veoma ju je pogodilo. Isto tako ju je prestravilo to što su neki ljudi oviih dana nuduili novac pojedinim muškarcima da tvrde da su bili u intimnim odnosima s njom dok su bili maloletni.

“Jezivo mi je”

– To što neko hoće da mi “namesti” krivično delo pedofilije je jezivo. I, sve ostalo je jezivo. Traje ukupno tri godine, od toga je prošlo godinu dana otkako sam prijavila Jeličića – počinje svoju ispovest za “Blic” Marija Lukić, a posle jučerašnjeg skandala ispred suda u Brusu, gde je trebalo da se održi ročište po njenoj tužbi za seksulano zlostavljanje protiv jeličića, koje je potom otkazano i zakazano za 27. maj.

Prekjučerašnje suđenje

FOTO: N. BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA

– Deljenje tih fotografija, vređanje je toliko bilo jadno, bedno i primitivno da ne mogu shvatim dokle su spremni da idu. Pogodilo me je, naravno, jer niko od nadležnih ne reaguje na to. Život mi je jeziv. Gledam da ne izlazim iz kuće ili samo onoliko koliko je neophodno, kada moram da odvedem i dovedem decu iz škole. Dete koje ide u vrtić više tamo ne vodim zbog svega što se dešava. Uz to, sve se manje krećem. Uveče ne izlazim uopšte iz kuće. Ili, ako moram, onda idem sa nekim svojim. Inače, ne idem nigde sama jer sam dobijala ozbiljne pretnje smrću – da ću proći kao Oliver Ivanović – navodi Marija.

“Pretnje smrću i da me treba silovati”

Kako dodaje, pretnje su stizale i da je treba silovati. Ona i dalje ne zna ko ih je uputio.

– Prijavila sam. I nemam povratni odgvor. Sve to je jako zabrinjavajuće. Brinem za svoju i bezbednost najbližih članova moje porodice. Ne živimo više kao pre i to samo zbog toga što sam rešila da progovorim o čoveku koji me je zlostavljao, a koji je bio kadar vladajuće stranke, baš kao i ja. Imam utisak da je sve ovako brutalno jer je bio u toj partiji, a koja nije stala iza mene, žene koja im je tražila pomoć – objašnjava svoju situaciju naša sagovornica.

Prema njenim rečima, deca znaju da se nešto dešava, ali ona pokušava da ih poštedi.

Marija Lukić

FOTO: RAS SRBIJA

– Ne gledamo televiziju kada su tu. Trudim se da se normalno ponašam pred njima, da normalno komuniciram. Veliki je psihički pritisak koji trpim. Osim što sam suzila radijus kretanja i komunikacije, odbrana od svega mi je lek za smirenje, koji mi je propisan zbog ansksioznosti i depresije. Pričam sa sestrama i bliskim ljudima. Trudim se da ohladim glavu, kao i da ne budem na društvenim mrežama da ne bih čitala sve one grozne bljuvotine – kaže Marija.

“Morala si da budeš spremna na psihološki rat”

Kada je ispričala inspektorima šta se dešava, kako tvrdi, oni su joj rekli da je morala da bude spremna na to da će protiv nje da bude vođen psihološki rat, da bi je naveli da odustane.

– Mnogo žena žrtava mi se javlja. Strah me je da otvorim sve te poruke. Ne znam šta da im kažem. Kako da im kažem da prijave zlosatvljače, kada na mom primeru vide da se ništa ne dešava – navodi ona.

Ne ide više nigde sama

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA

 

Marija otkriva da u poslednje dve-tri nedelje ima osećaj da je neko prati.

– To sam shvatila kada sam sina vraćala sa treninga. Obično dolazi muž po nas, ali se tada trening završio pet minuta ranije. Mi smo bili ispred te hale i krenuli ulicom. U roku od tri minuta pored mene je prošao isti automobil nekoliko puta. Zabeležila sam tablice i poslala sam ih inspektoru. Dosad mi nisu otkrili ko je – kaže ta žena.

“Želim da se iselim iz Brusa”

Ona ističe da sudski spor predugo traje, ali da je svesna da će se i završiti.

– Ne očekujem da se sve vrati u normalu. Zbog toga ne verujem da ću ostati da živim u Brusu. Hoću da se iselimo odavde. Nije potrebno da mi deca rastu ovde. Ne treba da gledaju informacije iz mog zdravstvenog kartona koji je objavljen na društvenim mrežama. Time je prekršen Zakon o zaštiti prava pacijenata koji je izričit da su te informacije službena tajna između lekara i pacijenta i ne smeju se saopštatavi trećim licima. Na tom kartonu su moja adresa, broj telefona, najličniji podaci. Ni na to još nadležni nisu reagovali – kaže ona.

Kako Marija dodaje, veoma je teško da se zlostavljana žena bori protiv sistema.

– S druge strane, to mi daje snagu da što više pričam, dok oni budu ćutali. Idem ka tome da internacionalizujem slučaj. Već se obraćam nadležnim evropskim institucijama i medijima – završila je ona.

Podsetimo, Marija Lukić je jedna od mnogih Jutkinih žrtava, koja je godinama bila izložena njegovom seksualnom uznemiravanju, zbog čega ga je tužila i zatražila je policijsku zaštitu za sebe i članove svoje porodice. On joj tokom tog perioda poslao 15.000 SMS poruka s eksplicitnim sadržajem, a Marija je o svemu nedavno javno progovorila i u jednoj televizijskoj emisiji, zbog koje je Brus ostao bez struje tokom njenog emitovanja.

dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top