All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

SARU U CRNOGORSKOM ZATVORU POSETIO OTAC “Ne jede ništa, u ćeliji je po 22 sata, a sada je dobila CIMERKU UBICU”

Saru Vidak (20), državljanku Srbije i Kanade, koja je prošle sedmice uhapšena u Kotoru zbog sumnje da je napala sudiju za prekršaje Jelenu Stanišić (39) danas je posetio otac i on je prvi od porodice koji ju je posle hapšenja video.

– Suprugu je dozvoljeno da pola sata razgovara sa ćerkom. Pleksiglas, limene klupe. Njih dvoje imaju specifičan humor, i on se trudio da je nasmeje – rekla je za “Blic” Olivera Vidak – Kovačević, Sarina majka, koja je razgovarala sa novinarkom “Blica” kada joj je suprug javio da je posetio njihovu ćerku.

Suprug je doleteo u Crnu Goru samo da bi mogao da poseti ćerku, jer je Oliveri, kako je “Blic” već pisao to onemogućeno uz obrazloženje da je svedok u tom postupku.

– Sara je, prema suprugovim rečima, u prvom momentu delovala klonulo. Ipak se tokom razgovora oraspoložila. Ispičala je da su 22 sata u ćeliji, da ona vreme “ubija” čitanjem – prenosi Olivera suprugove reči.

Majka Sare Vidak, Olivera Vidak - KovačevićFOTO: JELENA ŽIGIĆ / RAS SRBIJA
Majka Sare Vidak, Olivera Vidak – Kovačević

Kako joj je objasnio, Sara je u ćeliji bila smeštena sa dve cimerke.

– Imala je dve cimerke, Crnogorku i Ukrajinku i sa njima se dobro slaže. Međutim, doveli su im u sobu neku ženu koja je valjda izbola svog sina i koja im non-stop priča o tom događaju i neke druge opterećujuće stvari – prepričala je Olivera Vidak – Kovačević i dodala da se Sara požalila na hranu i da takoreći u pritvoru uopšte ne jede.

Olivera je podsetila da je Saru juče, u ponedeljak, posetila srpski konzul u Podgorici, od koje je njena ćerka zatražila da joj omogući da razgovara sa psihologom ili psihijatrom. Konzul joj je i to omogućila, pa je telefonski razgovor sa psihijatrom uticao povoljno na nju i na njenu psihičku stabilnost.

Sarina majka se u Beograd vratila po devojčinu medicinsku dokumentaciju kako bi i to dostavili sudu u Kotoru koji bi narednih dana trebalo da odluči o njihovom predlogu za jemstvo.

Naime, porodica i branioci su predložili da plate 10.000 evra kaucije i da Sara sudu dostavi sva svoja dokumenta – srpski pasoš i ličnu kartu kao i putnu ispravu Kanade, da bi se crnogorsko pravosuđe “osiguralo” da ona neće pobeći.

Sara VidakFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Sara Vidak

Olivera očekuje da u četvrtak krene nazad u Crnu Goru.

Sara, njena majka i dečko Stevan Prpa u Kotor su došli u ponedeljak, da bi se na ona na moru oporavila, jer je pre mesec dana bila u bolnici, ali nisu ni slutili da će im se odmor pretvoriti u pakao. Tog dana Prpa je na parkingu imao saobraćajni incident, a kako nije mogao da se dogovori sa drugim vozačem, koji nije pristao na evropski nalog, policija mu je dala poziv za sud za prekršaje i izrečena mu je kazna od 90 evra.Kaznila ga je, a da ga nije saslušala, ispričala je ranije Olivera.

– Prišla sam da bih pitala kako da ulože prigovor, ali je sudija izašla i počela da viče. Čak je u jednom momentu rekla “marš, napolje” i odmahivala prstom ka vratima. Tada je moja ćerka prišla vratima gde je Stanišić stajala i pitala: “Gospođo, samo želimo da pitamo koja je procedura”. Ona joj je na to odbrusila da napusti prostoriju i krenula da zatvara vrata, pa je uhvatila Saru za ruku. U tom momentu Sara, reagujući po inerciji, okrenula svoju ruku, ne njenu, da bi se oslobodila stiska. Sara joj je tada rekla: “Odakle vam pravo da me držite za ruku”. Tek tada je Stanišić počela je da urla i pravi scenu kako je Sara nju povredila – rekla je Olivera odmah posle hapšenja svoje ćerke.

Posetiće je i konzul Kanade

Saru, koja ima i državljanstvo Kanade, u četvrtak bi trebalo da poseti i konzul ove severno države pod čijom ingerencijom je ovo područje. Postoji mogućnost da se konzul u petak sastane i sa Sarinim braniocima.

dijaspora.news/BLIC

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top