All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Sara ima najbolji posao na svetu: Radi kao dadilja za putovanja, igra se sa decom, obilazi zemlje i godišnje zaradi oko 85.000 evra

Sara Kingorn ima 32 godine, besplatno putuje po celom svetu, odseda u luksuznim hotelima, a dosad je posetila više od 20 zemalja. No postoji jedna caka u njenom stilu života – njen je posao da tokom tih putovanja čuva decu bogataša.

Sara je svoju karijeru dadilje započela u Sidneju kada je imala 19 godina. U međuvremenu, njen ju je posao odveo na elitne destinacije – od mondenskog skijališta Aspen do elitnih letovališta na Mauricijusu.

– Najdraže mesto koje sam posetila do sada su Bab al Šams Desert Resort and Spa. Nalazi se oko sat vožnje od Dubaija, s neverojatnim zalascima sunca, ogromnim bazenom s pogledom na beskonačnu pustinju i luksuzom na svakom koraku. Svideo mi se i Meksiko, tamo smo odseli na neverovatnom imanju sa devet spavaćih soba i prekrasnim pogledom na okean – izjavila je Sara za Femail.

Naravno, iako njen posao uključuje luksuzna putovanja po svetu i uživanja u “malim stvarima” poput paljenja kamina u kućnoj bioskopskoj dvorani preko aplikacija na telefonu, Sara povremeno nešto mora i da radi.

– Kada radim puno radno vreme, zarađujem 100.000 dolara (oko 85.000 evra) godišnje i imam jedan slobodan dan nedeljno. Brinem o deci ponekad i 24 sata dnevno. Jedan od mojih glavnih zadataka jeste da su deca na sigurnom, a to može predstavljati popriličan izazov kada se nalazite u određenim zemljama – objašnjava Sara.

Foto: Facebook/Sarah Kinghorn

Potrebno je dosta balansiranja.

– Osoblje hotela mi uglavnom mnogo pomaže u tome, često mi omoguće da unapred naručim jela koja deca najviše vole, pa kad se vratimo u hotel nakon celodnevnog istraživanja, stomačići ne moraju dugo da čekaju na večeru – kaže.

Ova 32-godišnjakinja kaže da drugačiji život ne bi mogla da poželi. Kada ima slobodne dane, Sara posećuje muzeje, galerije i istražuje lokalne kulturne sadržaje. Istovremeno može maksimalno da iskoristi sve sadržaje koje nude objekti u kojima boravi, a  to su uglavnom hoteli sa sedam zvezdica. Sve njene troškove – letove, telefon i smeštaja – pokriva porodica čiju decu čuva.

– Do sada sam bila u 20-ak zemalja, uključujući Švedsku, Belgiju, Dansku, Mauricijus, Novi Zeland, Veliku Britaniju, Francusku, Rusiju, Meksiko i Sjedinjene Države – i svugde sam mogla da otkrivam nove stvari. Obično putujem četiri puta godišnje, na period između sedam i mesec dana – dodaje Sara.

Na pitanje kakva osoba treba da budeš da postaneš dadilja, Sara kaže da je najvažnija osobina –istinska ljubav prema deci.

– Iako je ta osobina ključna, konkurencija je žestoka. Ako želiš da uspeš u ovom poslu, moraš da se izdigneš od proseka i izgradiš dobre odnose s agencijama za posredovanje. Iznad svega, putovanje zahteva fleksibilnost, a to pogotovo dolazi do izražaja na putovanjima. Moraš biti spremna na sve – odloženi letovi, izgubljen prtljag, požarni alarmi u hotelima, planiranje dečjih rođendana na putu, posete hitnoj… Moraš biti spreman na sve – savetuje Sarah.

(dijaspora.news/dailymail)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top