All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

SARA DOVEDENA U KOTORSKI SUD KAO KRIMINALAC: “Sudija je mene uhvatila za ruku i odgurnula, a SASLUŠANJE JE BILO IŽIVLJAVANJE”

Beograđanka Sara Vidak (20) negirala je na današnjem suđenju u Osnovnom sudu u Kotoru da je napala sutkinju prekršajnog suda u ovom gradu Jelenu Stanišić.

Mlada studentkinja iz Beograda u sud je dovedena kao kriminalac, sa lisicama na rukama.

Vidak je na suđenju u Osnovnom sudu u Kotoru kazala da je Stanišić nju uhvatila za ruku i odgurnula, pišu podgoričke “Vijesti”. Ona je kazala i da je upozorila sutkinju na takvo ponašanje, nakon čega su, kako je navela, usledili panika i povici sutkinje da ju je napala.

Sara tvrdi da nije ogrebala sudiju po ruci, već da je sutkinja sa ogrebotinom izašla iz kancelarije u koju je ušla nakon napada.

Kazala je i da je osnovna tužiteljka nije na saslušanju uputila da može da se brani ćutanjem, kao ni da može da pozove ambasadora.

Sara Vidak stiže u sudFOTO: VIJESTI.ME / SCREENSHOT
Sara Vidak stiže u sud

Sara Vidak ustvrdila je i da je tužiteljka bila nekorektna i neprijatna da je saslušanje “bilo iživljavanje” i da je bila “nemoćna da bilo šta kaže”, prenose “Vijesti”.

 Studentkinja iz Beograda je kazala da iz tih razloga nije ni potpisala zapisnik.

Tužiteljka Ljiljana Milić je dostavila sudu tri punomoćja, potpisanih od strane majke Sare Vidak za advokate, i punomoćje potpisano od strane Vidak.

Mlada Beograđanka optužena za napad na sudijuFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Mlada Beograđanka optužena za napad na sudiju

Advokat Srđan Lješković smatra da su dokumenti falsifikovani i da se radi o manipulaciji tužilaštva, jer se radi o “pravno neukoj devojci”, piše podgorički list.

Mlada Beograđanka optužena je da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala sudiju Stanišić, te da je sutkinja zadobila laku telesnu povredu.

Ona tvrdi da je Beograđanka fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe.

Vidak i njena porodica, međutim, tvrde da to nije tačno, već da je sutkinja ta koja je bila neprijatna prema njoj i prva je napala.

Stanišić: Kulturno sam im objasnila proceduru

Nakon što je Sara Vidak je završila sa iznošenjem odbrane, oštecena Jelena Stanišić dala je izjavu.

Stanišić je navela da je Vidak i njenom momku koji su došli u sud kulturno objasnila proceduru, ali da se Vidak obraćala drsko i čak zalupila vrata kancelarije.

– Prilikom suđenja je Sarin momak priznao krivicu da je udario parkirani auto, i tražio da mu se saopšti kazna. Odmah je rekao “kriv sam nema šta udario sam auto, samo da znam kolika je kazna” – rekla je Stanišić.

Ona je dodala da je Prpa platio kaznu i potpisao tri primerka. Tada je, kako je kazala čula galamu ispred kancelarije – “ovo je nepravda, hoćemo žalbu”. Dodala je da se pojačala vika i galama i da je izašla na prag kancelarije.

– Pitala sam u čemu je problem, obratila mi se majka Sare Vidak rečima: “Sram te bilo, cijeli dan nas maltretiraš, diskriminišeš nas po nacionalnoj  osnovi”, kazala je Stanišić.

Dodala je da je objasnila da se pritužbe predaju u pisarnicu i da napuste prostorije odeljenja.

Stanišić ističe da joj se tada Vidak obratila rečima “Koje je tvoje prezime, čuće se za ovo”. Dodala je da je Sara tada udarila po ruci uhvatila je i počela da zavrće ruku. Tada je pozvana policija i Hitna pomoć.

Stanišić je kazala da je Sara Vidak pozvala majku da joj dostavi kanadski pasoš. Navela je da se uznemirila i da je otišla u Hitnu.

Dodala je i da je Vidak podmetnula nogu i blokirala vrata i da joj je onemogućila da se vrati u sudijsku kancelariju.

Stanišić je kazala da je nakon saslušanja kod tužioca Sarin advokat Ranko Šćekić pozvao na fiksni telefon i kazao joj da je “Sara spremna da pruži ruku i da je pogrešila da bi Sara sve ovo da prizna, da se izmire, kako bi se predmet završio odloženim gonjenje”. Sutkinja je kazala da je to odbila navodeći da je bila napadnuta na radnom mestu. Šćekić je pojasnio da se Vidak uplašila da će biti poslata u zatvor i da je rekla da će priznati iako to nije uradila.

Na pitanje tužiteljke Milić da li je uhvatila za ruku Saru Vidak, Stanišić je kazala “nisam, naravno”, te da je ni u jednom momentu nije uhvatila za ruku, već da se vraćala unazad pošto su na nju nasrtali.

– Ja sam od nje bežala – tvrdi sudija.

Svedoci sudije, zaposleni u sudu, ispričali su da je navodno Beograđanka bila oštra i da je “blokirala vrata sudnice”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top