All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ŠALJU KAMIONE I TELEFONIRAJU “VAŽNIM LJUDIMA”! Energetske kompanije pokušavaju da probiju blokadu mještana u Pivi (FOTO)

Energetska kompanija Krnovo Green Energy pokušava da zastraši mještane i probije blokadu puta koja traje već mjesec dana kako bi završili posao sanacije trafostanice i otišli, a ostavili potpuno uništenu putnu infrastrukutru.


Ovo navode mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna, koji blokiraju seoski put od 20. juna i ne dozvoljavaju pristup energetskim kompanijama koje izvode radove na dalekovodima 110kV I 400kV, Krnovo Green Energy i Crnogorskom elektroprenosnom sistemu.
“Cio dan naviru veliki kamioni sa pijeskom koje šalje Krnovo Green Energy i pokušavaju da probiju blokadu, iako smo prije dva dana postigli dogovor da će asfaltirati dionicu puta koju su uništili u protekle tri godine tokom izgradnje dalekovoda I trafostanice.

Predstavnik Krnovo Green Energy, Ivo Kadić, nas je pozvao na hitan sastanak i tada je prvo pokušao da prebaci krivicu na druge, a sjutradan je prihvatio da se sanira dionica puta i rekao nam da su već tražili ponude od gradjevniskih firmi, te da će 99% to biti završeno, pa da će oni, navodno, taj iznos potraživati od onih koje oni krive za to sto put nije saniran, kaže predsjednik odbora mještana Mićo Blagojević i dodaje da će mjestani, ukoliko bude trebalo, izaći u javnost sa informacijama koje imaju.

“Troje članova mjesnog odbora se čulo s njim povodom kamiona koje su potom počeli da šalju i svima je ispričao različitu priču, pominje advokate, pa onda da to radi, navodno Siemens, a da oni pojma nemaju, i slične bajke. Pokušavaju da se igraju s nama kao da smo djeca, a sve kako bi izbjegli obavezu da put vrate u prvobitno stanje, “kaže Blagojević.
Član mjesnog odbora Nikola Radojević je bio na putu kada je veliki kamion natovaren pijeskom pokušao da prodje.


“Jedan kamion je imao oznaku CGES-a, drugi su bili privatnika iz Nikšića, a svi su se pravili ludi i, kada smo ih zaustavili, navodno su telefonirali “bitnim ljudima” i pokušavali da nas zastraše”, kaže Radojević. Žalosno je – dodaje on – da mještani jednog malog sela moraju na ovaj način da obezbjedju poštovanje zakona od strane moćnih kompanija i njhovih vlasnika.
Mještani naglasavaju da je “Krnovo Green Energy privatna kompanija koja se pojavljuje kao korisnik eksproprijacije, navodno, u interesu države, a CGES je državna kompanija koja takodje pokusava da zakidanjem najsirmašnijih gradjana Crne Gore, ostvaruje ekstra profit”.
“Oni su vezani ugovornim odnosom, vrijednim desetine miliona eura, a sada i svoje medjusobne nesuglasice pokušavaju da prebijaju preko ledja siromašnih seljaka. U njihovom poslovanju i djelovanju, nema ni trunke humanog odnosa i društvene odgovornosti, rukovode se isključivo profitom, što je dokaz da je Crna Gora daleko od tekovina civilizovanog društva”, zaključuju mještani.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: NEVJEROVATNO! Energetski gigant tuži mještane crnogorskog sela, uništili im put a sad hoće i da ih pošalju i u zatvor (FOTO) – Dijaspora News

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top