All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

SAHRANJENA JE U VENČANICI KAD JE IMALA SAMO 19 GODINA: Otkrila ubicu iz groba 45 godina POSLE SMRTI (FOTO, VIDEO)

Više od 40 godina svi su mislili kako je 19-godišnja Norin Kumeta poginula u saobraćajnoj nesreći, svega mesec dana pošto se udala 1973.

Međutim, 45 godina kasnije, njen suprug i bivši advokat Doni Rad (76) osuđen je za ubistvo Nurete na izolovanom delu puta kako bi uzeo 120.000 dolara njenog životnog osiguranja.

Nisu bili u braku ni mesec dana kada su, vraćajući se iz posete Norininoj majci, doživeli tešku saobraćajnu nesreću. Doni je tvrdio da ih je neko naterao da slete s puta i da je Norin udarila glavom u kamen nakon što je ispala iz kola kada su se vrata otvorila.

Kada je mladi policajac stigao, ležala je na zadnjem sedištu, a Doni joj je držao glavu u krilu. Nije disala, pa joj je policajac dao veštačko disanje. Uzalud. U bolnici je mladoj ženi konstatovana smrt.

Uzrok smrti je navodno bio prelom kičme. Nije bilo obdukcije, iako fizički dokazi i Norinine povrede nisu bili u skladu s navodnim razvojem događaja. Norin je sahranjena u venčanici i svi su duboko saosećali s Donijem, koji je tvrdio da ga je neko oterao s puta da bi ga ubio, a po nalogu osobe koja je navodno bila povezana sa sudskim sporom koji je vodio. Tada mu je isplaćeno životno osiguranje u iznosu od 120.000 dolara.

FOTO: PROFIMEDIA

Samo nekoliko nedelja kasnije počeo je ponovo da se se viđa s bivšom devojkom Dajen, a osam meseci posle smrti Norin, venčali su se. Dajen je umrla od raka 1996, kada je Doni već bio u vezi s novom devojkom, kojom se kasnije oženio.

Kako je vreme prolazilo, ljudi su počeli da sumnjaju u Donija. Status i novac su mu bili najvažniji u žibotu, voleo je da se razmeće, a tuđa osećanja ga nisu zanimala.

U aprilu 1991. jedna njegova klijentkinja nađena je mrtva. Loreta Tabak-Botke (59) ga je angažovala u privrednom sporu, u kome joj je on, kako joj je rekao, obezbedio odštetu od oko 450.000 dolara. Nikada nije videla taj novac.

Zapretila je da će podneti tužbu protiv njega, a ubrzo nakon toga, suprug ju je našao mrtvu u njihovom domu u Arlington Hajtsu (Ilinois). Pokrenuta je istraga protiv Donija Rada, jer su dvojica komšija videli njegov automobil pored Loretine kuće, a budući da nije bilo znakova provale, zaključeno je da je poznavala ubicu. Dok su pokušavali da povežu Donija sa zločinom, istražitelji su počeli da ga ispituju o Norin, a on je davao nejasne odgovore. Na pitanje da li je udario Norin pre nesreće, rekao je da se ne seća. To je bilo dovoljno da istražitelji pokrenu drastičnije mere.

FOTO: PROFIMEDIA

Godine 2013. ekshumirano je Norinino telo. Analiza je pokazala da je Donijeva verzija događaja neprihvatljiva. Norin je imala prelome na obe strane glave, a kičma i pršljenovi su bili netaknuti.

Konstatovano je da je umrla od posledica povrede tupim predmetom i da je ubijena.

U decembru 2015. Doni je uhapšen i optužen za ubistvo Norin. Njena porodica je bila šokirana. U junu ove godine Doni, koji danas ima 76 godina, došao je na suđenje u invalidskim kolicima. Optužen je da je pretukao suprugu mesec dana pre smrti, nakon čega je inscenirao saobraćajnu nesreću da bi prikrio ubistvo i naplatio osiguranje.

FOTO: PROFIMEDIA

Doni je proglašen krivim za ubistvo 45 godina posle njene smrti, a osumnjičen je za ubistvo Lorete Tabak-Botke, ali nikada nije optužen. U septembru ove godine osuđen je na 75-150 godina zatvora, ali budući da je osuđen prema zakonima iz 1973, imaće pravo na uslovno oslobađanje posle 11 godina i tri meseca. Doni je želeo da svi veruju da je veliki igrač u profesionalnom i privatnom životu, ali je ustvari bio surov prevaranat, koji je pljačkao žene ili im oduzimao život da bi dobio ono što je želeo.

(dijaspora.news/miror)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top