All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

SADA I ZVANIČNO: Ko u Crnoj Gori ne poštuje zastavu, grb ili himnu, mora da plati i do 20.000 evra!

Crnogorski parlament usvojio je izmene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti, kojim su predviđene novčane kazne za nepoštovanje grba, zastave i himne Crne Gore.

Predložene izmene Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti ne sadrže ranije odredbe koje su predviđale novčane kazne za neustajanje na himnu i to će biti regulisano, kako je ranije pojašnjeno na Zakonodavnom odboru, Zakonom o javnom redu i miru.

Ovim se predviđa novčana kazna od 1.000 do 20.000 evra za svakoga ko upotrebi grb i zastavu u umetničkom stvaralaštvu, nastavnom i obrazovnom radu na način kojim se narušavaju javni moral, ugled i dostojanstvo Crne Gore.

Tolika kazna je predviđena ako se na grbu ili zastavi izvrši bilo šta, ispravi, doda ili izmeni, upotrebe kao robni ili uslužni žig, uzorak ili model ili ako se zastava postavi tako da dodiruje tlo ili kao prostirka ili zavesa.

Biće kazni i ukoliko se u tekstu ili melodiji himne napravi bilo kakva izmena ili se izvede na način koji vređa ugled i dostojanstvo Crne Gore.

Kazne su od 300 do 2.000 evra, za fizička lica od 300 do 2.000, a za preduzetnike od 300 do 6.000 evra.

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/CDM
Foto: Profimedia

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top