All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

RUSIJA PROTERUJE CRNOGORSKOG DIPLOMATU? Na spisku tri moguća imena

Crna Gora proglasila je jednog ruskog diplomatu za personu non grata i uskratila saglasnost za delovanje počasnog konzula Ruske Federacije Bora Đukića, čime se priključila listi od gotovo 30 zemalja koje su to uradile u znak solidarnosti s Velikom Britanijom.

Zvanična Moskva najavila je da će primereno odgovoriti na masovno proterivanje diplomata u zapadnim zemljama, navodeći da će odgovoriti simetrično kada je reč o njihovom broju.

 

Proterivanje diplomate je usledilo dan nakon što je, prema informacijama “Vijesti”, ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović razgovarao sa britanskom ambasadorkom Alison Kemp.

 

Predsednica gornjeg doma ruske Dume Valentina Matvijenko kazala je da će Moskva odgovoriti recipročno kada se radi o broju diplomata. Ukoliko ta odluka bude zvanična, to praktično znači da će Ambasada Crne Gore u Rusiji ostati bez jednog diplomate.

 

Na mesto ambasadora nedavno je došao Ramiz Bašić, a u Ambasadi su kao diplomate zaposleni Željko Radulović, kao ministar savjetnik i Ivana Šikmanović, kao druga sekretarka.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top